TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRK-İŞ BAŞKANLARI ADANA'DA

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, çalışma hayatının güncel sorunlarının genel bir değerlendirilmesinin yapıldığında, her gün 3-4 işçinin iş kazaları nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
TÜRK-İŞ BAŞKANLARI ADANA'DA

ADANA (İLKHABER) - Türk-İş Konfedarasyonu'nun her yıl düzenlediği eğitim seminerlerinin Ekim ayındaki toplantısı Adana'da gerçekleşiyor. Yarın (Bugün) Büyük Sürmeli Oteli'nde başlayacak eğitim seminerine Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Eğitim uzmanları ile çok sayıda işçi ve sendikalı temsilcisi katılacağı bildirildi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, eğitim seminerinde Soma faciasının ardından hükümetin meclisten çıkardığı torba yasadaki iş güvenliği ile ilgili yasa maddelerinin ele alınacığını kaydetti. Gülnar, "İş sağlığı ve  iş güvenliği öncelikle can güvenliği olarak görülmelidir. Can güvenliğinin olmadığı yerlerde üretim yapılmamalı bu konuda yetki verilen müfeattişlerde bu sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmelidir. Soma'dan gerekli derslerin alınmaması sonucu, iş kazaları önlenemediğinden, devletin de sorumluluğu daha da artmıştır. Kamu denetimi, sıradan denetimine dönüşmemelidir. Riskin olduğu yerde ve gerekli tedbirlerin alınmadığı işyerlerinde kami denetimi ile eksiklikler seri bir şekilde tamamlanmalı, işçilerimiz güvenli ortamda çalıştırılmalıdır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.