TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FISTIK ÜRETİCİLERİ FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ

Ceyhanlı fıstık üreticilerinden Cem Özden, gazetemize yaptığı açıklamada 2. ürün hasadına başladıklarını söyledi. Fiyatlarda zaman zaman düşüş yaşansa da,şuan için normal seyrinde devam ettiğini aktaran Özden, 2011 yılında 3 Bin 200 liraya olan fiyatların bu yıl 2 bin 800 ila 2 bin 900 lira arasında seyrettiğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
FISTIK ÜRETİCİLERİ FİYATLARDAN ŞİKAYETÇİ

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Türkiye’nin üretiminin yüzde 48'inin karşılandığı Adana’da yer fıstığının 2. hasat dönemi başladı. Üreticiler hasat döneminde 3 yıldan buyana yerinde sayan hatta zaman zaman düşüşlerin meydana geldiği fiyatlardan dolayı dert yakındı.

Ceyhanlı fıstık üreticilerinden Cem Özden, gazetemize yaptığı açıklamada 2. ürün hasadına başladıklarını söyledi. Fiyatlarda zaman zaman düşüş yaşansa da, şuan normal seyrinde devam ettiğini aktaran Özden, 2011 yılında  3 Bin 200 liraya olan fiyatların bu yıl 2 Bin 800 ila 2 Bin 900 lira arasında seyrettiğini kaydetti. Vadeli satışlarda dahi fiyatların 2011 yılındaki fiyatları anca bulduğunu öne süren Özden, “Bu yıl hasatta durum iyi. İnşallah Allah’ta yardım eder yağmurlar yağmazsa temiz bir hasat dönemi geçireceğiz. Birinci ve 2.  Ürün olmak üzere  2 defa ekim yapıyoruz. Birinci ürünü bitirdik. Şimdi 2. ürünün hasadını yapıyoruz. Kilo bazında da fıstık fiyatları ürününe göre değişiyor. 2. 60 kuruştan başlayan fiyatlar 3. 10 kuruşa kadar çıkıyor. Ürünlerimiz bu yıl çok güzel” dedi.

Adana’nın 2013 rakam göre Türkiye toplam yer fıstığı üretiminin yüzde 48.4'ünü sağladığına dikkat çeken Özden, “Fıstık üretimi toprağın verimini de artırmakta. Toprağın azot ihtiyacının önemli bir kısmını yer fıstığı sağlamakta. Fıstık üretiminde genelde yüksek verim alınmakta. Ancak diğer tarım ürünlerine göre işçiliği fazla. Adana şu anda 2013 yılı rakamlarına göre Türkiye toplam yer fıstığı üretiminin yüzde 48.4'ünü sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.