TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Herkese çok iş düşüyor

Adana Valisi Mustafa Büyük Çukurova Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek gazetecilerle sohbet etii.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Herkese çok iş düşüyor

Herkese çok iş düşüyor

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana Valisi Mustafa Büyük Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne iadeyi ziyarette bulundu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu tarafından karşılanan Vali Büyük’e ilk olarak cemiyet binası tanıtıldı. Ardından ise Başkanlık makamında gazeteciler sohbet eden Büyük kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Şehri tanımak için bilgi sahibi olmak gerektiğini anlatan Vali Büyük, Bilgi sahibi olmak eksiklerini tamamlamak için çalışmalar gerçekleştirdiğini aktardı. Bir kentte basının önemli olduğunu dile getiren Büyük, basını temsil eden Cemiyet Başkanlığının gazetecilere daha çok katkısının bulunduğunu belirtti. Bugüne kadar Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin birçok etkinliğine katıldıklarını söyleyen Büyük, “Şehirle ilgili fikir konusunda  basınla idareciler işbirliği içinde olurlar.  Bu nedenle cemiyetimizi ziyaret ediyoruz. Başkanımıza misafir perverliğinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ise, ziyaretlerinden dolayı Vali Büyük’e teşekkürlerini sundu. Kendisini daha önceden tanıdığını ve kendi üzerlerinde olumlu etkiler bıraktığını anlatan Eserdemir, “Sayın Valimiz Adana’ya geldiğinde ödül törenimize teşrif etti. Adanamız bugüne kadar çok fazla adli olaylarla gündeme geldi. Bunun sebebi çok atik ve heyecanlı adliye muhabirlerimizin olmasından kaynaklı. Onlarda işlerini yapıyorlar. Adanamızda birçok güzelliğimiz var. Onları da en iyi şekilde tanıtmamız gerekiyor. “ diye konuştu.

 Daha sonra ise gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Büyük, “Şehrin moral motivasyonu geliştirmek için ne yaparız şeklinde çalışma içerisine girdik. Bunun birinci şartının huzur ortamı, diyalok ortamı olduğunu gördük.  İlk önce bu şehirde devletle,  özel sektörler, yerel yönetimler bütün herkesin birbirleri ile iş birliği içinde oldukları bir ortam oluşturmaya çalıştık. Bundan sonra bunların somut neticelerini görmemiz gerekiyor.  Bu kentin anlatılacak birçok güzelliği var.  Gelecekle ilgili umutlarını, beklentilerini arttırmamız ve morallerini yükseltmeleri gerekir. “ şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin son dönemde yaygınlaşan uyuşturucu madde olan bonzai kullanımı ile ilgili sorduğu soruya Vali Büyük şu şekilde cevap verdi; “Türkiye’nin uyuşturucu ile gayretlerini biz emniyet ve asayiş açısından en önemli konulardan birisi olarak görüyoruz. Önleyicilik amaçlı çeşitli operasyonlar yapıldı. Okullarda çalışmalar oldu. Çok sayıda uyuşturucu çeşidi var. Hepsini dillendirerek isimlerini saymayı uygun bulmuyorum. Belirtilen uyuşturucu türü kullanımı ve bulunması Adana’da daha az görülmektedir. Ama maalesef diğer uyuşturucu türleri var. Bununla ilgili eğitimden, sağlığa, spora kadar çeşitli önleyici çalışmalarımız var. Bu konuda vatandaşlarında siz basın mensuplarının da bizlere destek olmanızı istiyoruz. Hepimize çok iş düşüyor. Önleyici hukuki çalışmalar yapılıyor. Burada önemli olan bu tür maddeleri gençlerin bulamamalarını sağlamak. Bunun üzerinde durulması gerekiyor. Bununla ilgili çalış çalışmalarımız var. Gençleri sanata yönlendirmeye çalışıyoruz. Bir tiyatro oyunumuz olacak konuyla ilgili.”

Gençlerin paten ve benzeri araçları ana caddelerde kullanılmasının tehlike yarattığı ve bununla ilgili bir önlem alınıp alınmadığı sorusuna ise Vali Büyük, bu konuyu inceleyeceklerini söyledi. Gençlerin kendilerini bilgisayar yada oyunlara bağlayarak evden çıkmadıklarını anlatan Büyük, kendisinin tasvip ettiği gençliğin sokaklarda dolaşan gençler olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.