TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kışlalı ölümünün 15.yılında anılıyor

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yayınladığı bildiride, menfur saldırının bir an önce aydınlatılmasını beklediklerini dile getirdi

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kışlalı ölümünün 15.yılında anılıyor

Kışlalı ölümünün 15.yılında anılıyor

 

Akademisyen, gazeteci, yazar, özgürlük ve demokrasinin yılmaz savunucusu, CHP milletvekili ve Kültür Bakanı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 15 yıl önce menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmesinin 15.yılı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, aradan geçen 15 yıla rağmen hala aydınlatılamayan, failleri bulunamayan bu menfur saldırının bir an önce açığa çıkarılmasını beklediklerini ifade etti.

Yapılan açıklamada, “Demokrasiyi, özgürlüğü, laikliği ve çağdaşlığı savunan Ahmet Taner Kışlalı’nın 21 Ekim 1999’da evinin önünde bombalı bir saldırıya kurban gitmesinin üzerinden 15 yıl geçti. Siyaset bilimcisi, gazeteci-yazar Kışlalı; Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Çetin Emeç gibi Cumhuriyet değerlerimiz açısından yeri doldurulamaz aydınlarımızdan biriydi. Akademik siyasi bilgisini pratikte de sergileyen, gazeteci ve yazar Kışlalı; ölüm tehditlerine aldırmadan doğru bildiklerini savunan, ülkemizin yetiştirdiği önemli aydınlarımızdan biriydi.

Ülkemizin çağdaşlık yolunda ilerlemesi, halkımızın çağdaş, laik ve demokratik değerlere sahip olması için canını kaybetme pahasına düşünsel anlamda ürettiği fikirler ve eserleriyle Cumhuriyete bağlı olan Prof.Dr.Ahmet Taner Kışlalı’yı saygıyla anıyoruz.” denildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.