TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altında yeniden taksit imkanı

Kredi kartına 4 taksit ile altın satışı kuyumcuları memnun etti.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Altında yeniden taksit imkanı

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), kuyumcuların taksitli altın satışını yasaklayan mevzuat hükmünü kaldırması sektörde olumlu karşılandı.

İlgili maddenin kaldırılmasının çok doğru bir karar olduğunu söyleyen Adanalı kuyumcular, “Aslında bu karar yaz sezonu öncesinde kaldırılmalıydı. Çünkü düğün sezonu olarak yaz aylarında bir çok kişi taksitli altın satışı olmadığını için düğününe takı almadan gitti.” dedi.

Halil İbrahim UĞUR

ADANA (İLKHABER)- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kuyumcuların yeniden kredi kartına taksitle altın satmasına izin verdi. BDDK’nın vermiş olduğu bu karar sektörde olumlu karşılanırken, Adanalı kuyumcular bu kararın yaz mevsimi öncesinde çıkması gerektiğini ifade ettiler.


BDDK, kuyumcuların kredi kartı ile altın satışları sırasında 4 aya kadar taksitlendirebilmesi için yeni bir düzenleme yaptı. BDDK Şubat ayından itibaren kredi kartı ile taksitli olarak altın satışını yasaklarken, bu karar altın satışlarında büyük bir oranda düşüşe neden olmuştu.

Kredi kartı ile taksitli satışın durdurulması üzerine büyük sorunlar yaşadıklarını kaydeden Kuyumcu Ali Osman Keskin, “4 taksit fırsatı bize yeter. Çünkü önümüzdeki günlerde bankalarda bir o kadar daha verir taksitli satış sektörü yeniden canlandırır. Kuyumculuk sektörünü kredi kartı ayakta tutuyor, bunu yetkililerde biliyor. Taksitli satış tasarruf amaçlı altın alanlardan ziyade takı alanları rahatlatacaktır. Taksitli satışların engellenmesi bu yaz düğün, sünnet yapan aileleri bir hayli zorladı. Bu uygulama alım gücünü artırır.” dedi.

Taksitli satışların kaldırılması nedeniyle yaz sezonunda beklenen satışları yapamadıklarını kaydeden Keskin, “Aslında bu karar yaz sezonu öncesinde kaldırılmalıydı. Çünkü düğün sezonu olarak yaz aylarında bir çok kişi taksitli altın satışı olmadığını için düğününe takı almadan gitti. İnşallah bu karar bir daha değişmez ve hem biz hem de vatandaş altın alırken rahat eder.” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.