TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTÜ’ye ÇÜ’den kampüs alanı

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne kampüs alanı tahsis edildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BTÜ’ye ÇÜ’den kampüs alanı

 

Halil İbrahim UĞUR

ADANA (İLKHABER)- Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne kampüs yapması için, Çukurova Üniversitesi tarafından 1 milyon 431 bin 712 metre karelik arazi tahsis edildi.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Defterdarı ve diğer bürokratlar Adana Valisi Mustafa Büyük’ün makamında bir araya geldi.

Tahsis öncesinde kısa bir konuşma yapan Adana Valisi Büyük, Çukurova Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Defterdarlık ve Adana Valiliği arasında önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek, gelinen nokta ile ilgili bilgi verdi. Vali Büyük, “Bilindiği gibi Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne kampüs alanı, Çukurova Üniversitesi’ne ait bir arazinin karşılıklı olarak takas edilmesi sonrasında hazineye intikalinin gerçekleşmesi, hazine tarafından da bugün tamamlanan işlemi ile üniversitemize tahsis işlemini gerçekleştirmiş oluyoruz. Böylelikle toplam 1 milyon 431 bin 712 metre karelik bir araziyi ve bu arazinin yanında ek olarak 40 bin metrekarelikte Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na öğrenci yurdu yapılmak üzere bu alanı yeni üniversitemize tahsis işlemini gerçekleştiriyoruz.” dedi.

VALİ BÜYÜK: “2. ÜNİVERSİTEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR MESELEYİ AŞTIK”
Adana’nın ikinci devlet üniversitesi olan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kampüs alanı ile ilgili meseleyi aştıklarını kaydeden Vali Büyük, “Yine öğrenci yurdu ihtiyacını karşılayacak bir alanda karşılanmış oluyor. Örnek bir işbirliği sonrasında Çukurova Üniversitemizin kendisine ait araziden bu kadar önemli bir alanını kampüs alanı olarak yeni kurulan üniversiteye verilmesi bizleri mutlu etmiştir.” diye konuştu.

VALİ BÜYÜK: “BUGÜNDEN İTİBAREN KAMPÜSTE İNŞAAT BAŞLAYABİLİR”
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin bugünden itibaren devri yapılan kampüs alanında projelerini uygulamaya ve inşaatlara başlayabileceğinin altını çizen Vali Büyük, “Böylelikle yeni bir canlılığı haraketliliği o bölgede de yaşamış olacağız. Kurumsal kimlik ve vizyon açısında çok önemli bir katkı sağlayacak olan yeni kampüs, şimdiden hayırlı olsun. Arazisi en önemli kısımdı bu katkıyı, bu dayanışmayı ve bu işbirliğini yapanlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

REKTÖR KİBAR: “ARAZİ PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK”
Vali Büyük’ün söz vermesi üzerine kısa bir konuşma yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kibar ise, Adana’ya ikinci bir devlet üniversitesi kurulmasından dolayı gerçekten büyük bir mutluluk yaşadıklarını kaydetti. Rektör Kibar, “Malum arazi problemi vardı, kampüs yerinin tespiti konusunda epey uzun bir süreç yaşandı. Gerçekten bunun çözümü içinde Rektörümüz Adem Ersoy Bey ile birlikte omuz omuza vererek uygun bir çözümün bulunması için gayret sarf ettik. Geldiğimiz nokta hakikaten Adana’mız için, bölgemiz için çok önemli bir nokta. İkinci üniversitenin kampüs alanımızda uygun bir yerde kuruluyor olmasını sağlamaktan gerçekten büyük bir mutluluk duyduk. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

REKTÖR ERSOY: “ADANAMIZA HAYIRLI OLSUN”
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersoy ise yaklaşık 2 yıldan bu yana kampüs alanı için arazi sorununu çözmeye çalıştığını belirterek Ankara ve Adana’daki bürokratik işlemleri bizzat kendisinin takip ettiğini söyledi. Gelinen noktada büyük sevinç yaşadıklarını kaydeden Rektör Ersoy, “Adana’mıza hayırlı olsun. Ben üniversitemizi Adana’mıza kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ve Adana Valiliğimize teşekkür ederim. Hakikaten Sayın Hocamız soyadı gibi Kibar, nazik ve çok diplomatik bir kişiliğe sahip kendisi ile devamlı görüşüyoruz ve ifade ettiği gibi omuz omuza, el ele vererek, güzel bir kooperatifleşme ve işbirliği içerisinde bunu gerçekleştirdik. İnşallah Adana’mıza, milletimize ve ülkemizi hayırlı olur.” ifadeleri kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından ise Vali Büyük, Rektör Kibar ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Rektör Ersoy’a Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne Tahsis Belgesi verildi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.