TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağdu cinayetini özel ekip çözecek

Adana Valisi Mustafa Büyük; “Bağdu cinayetinin üzerinde hassasiyetle duruyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bağdu cinayetini özel ekip çözecek

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana’da Kobani eylemleri sonrası öldürülen Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadir Bağdu’nun faillerinin bulunması için Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından özel bir ekip kuruldu.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Adana Valisi Mustafa Büyük, Kadir Bağdu cinayetinin üzerinde hassasiyetle durduklarını kaydetti. Bağdu dosyasının aydınlatılana kadar kapanmayacak bir dosya olduğunu savunan Büyük, Adana’da 2 cinayetin gerçekleştiğini söyledi. 6–7 Ekim tarihlerinde Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Adana’da da sokak olaylarının meydana geldiğini hatırlatan Büyük, olaylar sonrasında üzücü asayiş olaylarının yaşandığını işaret etti. Bu olaylar nedeniyle kentte iki ölümlü vakanın gerçekleştiğini savunan Büyük, “Tabi tümünün faillerini yakalamak, sebeplerini bulmak, suçluları yargıya teslim etmek asli görevimizdir. Ama her şeyden önce suç işlemesini önleyici tedbirleri alıp, onların ortamını da ortadan kaldırmamız gerekiyor. İlimizde bu tür ‘siyasi sebepler gibi gözüken’ cinayetler tabi ki çok dikkat çekiyor. Ama bunun dışında çok fazla öldürme olayları var. Bunlar hepsi bizim için çok önemli. Bunları önlememiz gerekiyor. En hayati konulardan biri bu. Asıl toplumu üzen, moralini olumsuz etkileyen, gelecekle ilgili ümidini zora sokan konulardan birisi de bu tür hadiseler. Bunları önlemek de bizim görevimiz.” dedi.

Vali Büyük, Kadir Bağdu cinayeti ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bağdu cinayetiyle ilgili özel bir ekibin yoğun çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Büyük, “Ama sadece biz sonucunu biliyoruz. Belirli deliller var,; ama faille ilgili bulabildiğimiz henüz bir şey yok. Şimdiden ihtimalleri sıralayıp şu da olabilir deyip bir spekülasyon oluşturmak istemiyorum. Bizim için hangi sebeple olursa olsun; bu tür hadiseleri önlemek, eğer olay olmuşsa da faillerini bulamak devletin asli görevidir. Bizim için kapanmayacak bir dosyadır. Her halükarda onu bulmak devletin üzerinde bir sorumluluktur. Bunu da sonuna kadar takip edip bulmaya çalışacağız. Asıl problemi toplumun sinir uçlarını tahrip ederek, tahrik ederek sorun oluşturma gayreti anlaşılıyor. Yani yapılan işler toplumda bir kargaşa ve olumsuzluk çıksın gayretinden kaynaklanıyor. O kişiyi de bunu bir aracı olarak birileri kullanıyor, muhtemelen. Ama kimdir, hangi sebeple, nedir, bunları sadece adli bir vaka olarak polisin bakması da değil. Yani sosyolojik bir tarafı vardır. Başka bu işlerden yararlanacaklar vardır. Onları sizlerin de irdeleyip, araştırıp irdelemeniz gerekir. Nerden kaynaklanıyor, neden oluyor bu tür şeyler… Bu konularda biz her zaman gelecek bilgilerden mutluluk duyarız. Varsa her türlü bilgiye de açığız. İnşallah sonuçları da ortaya çıkar, buluruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.