TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Su kaynakları daha verimli kullanılmalı”

Vali Büyük’ten sulama yönetimi uyarısı

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Su kaynakları daha verimli kullanılmalı”

 
  ADANA (İHA) - Adana Çukurova Sulama Derneği (ÇUSODER) Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti.
  ÇUSODER ve Kadıköy Sulama Birliği Başkanı Faruk Yaşar Umar, ziyarette yaptığı konuşmada Çukurova’nın ülkenin en önemli tarımsal üretim merkezi olduğunu vurgulayarak Seyhan Ovası’nın su ve sulama yönetimi açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.
  Seyhan Ovası’na hizmet eden 20 sulama birliği olarak sorunlarını daha kolay bir şekilde çözebilmek için Çukurova Sulama Derneği’ni kurduklarını açıklayan ÇUSODER Başkanı Umar, “Bölgemiz için hayati derecede önem arz eden kapalı sistem sulama projesini takip etmek adına Sulama Birlikleriyle bir araya gelerek, sorunlarımızı birlikte çözmeye çalışıyoruz” dedi.
  Vali Mustafa Büyük ise, sulanabilir arazilerin uygun bir biçimde sulanması ve su kaynaklarının daha verimli kullanılması gerektiğini vurgulayarak, bu konuda ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.
  Kapalı sistem ve damla sulama sistemine geçmek suretiyle yaşanan su kaybını en aza indirmek gerektiğini belirten Vali Büyük, “Mevcut su kaynaklarımızı en iyi şekilde koruyup kullanarak, ileride daha büyük sorunlar yaşanmadan önlemlerimizi şimdiden almalıyız" dedi.
  Ziyarette Güney Yüreğir Sulama Birliği Başkanı İhsan Oğuzbey Arslan, Yeni Gök Sulama Birliği Başkanı Osman Gökçe, Pamuk Ova Sulamana Birliği Başkanı Münir Irgal ve Kuzey Yüreğir Sulama Birliği Başkanı Aziz Sarı da hazır bulundu.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.