TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daha çok kitap göndereceğiz

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Kızıltepe’de yakılan kütüphaneyi inceledi ve öğrencilere söz verdi:

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Daha çok kitap göndereceğiz


 

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Kobani’yi bahane ederek olay çıkaran kişilerin yaktığı kütüphanelere daha fazla kitap göndereceklerini söyledi.

Bakan Avcı, güneydoğu illeri milli eğitim müdürleriyle yapılacak toplantı için Mardin’e geldi. Bakan Nabi. Uçaktan iner inmez Kızıltepe İlçesi’ne hareket etti ve bir süre önce Kobani olaylarında yakılan kütüphane ile Kadın Eğitim Merkezi’ni inceledi. Bakan Avcı, burada sıralara oturdu ve öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere hitaben konuşan Bakan Avcı,” Yıkılan ve yok edilen kütüphaneye daha fazla kitap göndereceğiz. Bizler insanların cehaletten kurtarılması için emek verirken, üzülerek bazı kötü niyetli insanlar bu cehaletin devamını istiyorlar. Bu doğru değildir. Allah nazarında kabul edilecek bir şey değildir. ” diye konuştu.

Bakan ve beraberlerinde gelen MEB üst düzey yöneticileri daha sonra Mardin’e döndü. Heyet Erdoba Elagan Otel’de öğle yemeğini yedikten sonra toplantı yaptı. Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ve Muş, Van, Bingöl, Diyarbakır, Bitlis, Hakkari, Tunceli, Gaziantep, Mardin, Siirt, Batman, Mersin, Ağrı illerinin Milli Eğitim Müdürleri ile eğitim kalitesinden sorunlu yardımcıları toplantıda bir araya geldi. Bakan ve diğer yetkililer basın mensuplarına fotoğraf çektirdikten sonra toplantılarını basına kapalı yaptı. Toplantıda son günlerde meydana gelen olaylar hakkında bilgi alış verişinde bulunulduğu ve ayrıca uyuşturucu konusunda il valilerinin daha etkin bir mücadele vermesine dikkat çekildiği öğrenildi.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen de Bakan Avcı’ya ilin sorunları konusunda bir dosya sundu.

Bakan Avcı’nın Mardin gezisine bir Mardin milletvekilinin katılmaması dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.