TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşsizlerin iş bulma umudu

2 gün sürecek ‘Adana 3. İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinlikleri’, işsizlerin iş bulma umudu oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren iş bulma umuduyla Adana 3. İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinlikleri’ne katılan vatandaşlar, CV dolduracak masa bulamayınca CV’lerini duvarlarda doldurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İşsizlerin iş bulma umudu

 

 

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Adana’da dün açılışı yapılan ve bugün sona erecek olan ‘Adana 3. İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinlikleri’ işsizlerin iş umudu oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren etkinliklere katılan işsizler, başvuru CV’si dolduracak masa bulamayınca CV’lerini duvarlarda doldurmak zorunda kaldı.

 

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Sakıp Sabancı Kongre Salonu’nda dün açılışı yapılan ‘Adana 3. İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinlikleri’ne özellikle işsizler büyük ilgi gösterdi. Sabah erken saatlerde kongre salonuna gelen işsizler, etkinlik kapsamında stant açan firmalara iş başvurusunda bulunmak istedi. Ancak aşırı talep nedeniyle bir çok firmaya ait stant bir anda tıklım tıklım dolu ve insanlar iş başvurusu için istenen CV’lerini doldurabilecekleri masa bulamadı. Bunun üzerine ise bazı işsizler oturup bacakları üstünde, bazıları ise duvarda CV’lerin doldurmak zorunda kaldı.

 

Üniversiteden 2 yıl önce mezun olduğunu söyleyen Eren Kurt isimli bir genç ise 4 yıllık üniversite bitirmesine rağmen iş bulamadığını ifade etti. Bir çok firmaya başvurduğunu ancak olumlu bir sonuç alamadığını kaydeden üniversite mezunu genç, Türkiye’nin diplomalı işsizler ülkesi olduğunu ileri sürdü. Düzenlenen etkinliklere iş bulma umuduyla geldiğini belirten üniversiteli genç, “Bir çok firmanın standına giremedim. Bazıları ise başvuru almıyor. 1 saattir buradayım ve sadece bir yere iş başvurusunda bulundum. CV’i ise masa bulamadığım için duvarda doldurdum.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.