TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fidan satışları durma noktasına geldi

Fidan satışı yapan esnaf son dönemde taş köprünün araç trafiğine kapatılması ile işlerinde durağanlık yaşamaya başladıklarını belirtti. 8 yıl önceki satışların 4’te birini dahi yapamadıklarını aktaran esnaflar Yüreğir Fidancılar Reyonu’nun daha işlek bir yere taşınması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Fidan satışları durma noktasına geldi

p { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); widows: 2; orphans: 2; }

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana’nın en eski fidan satış noktası olan Yüreğir Fidancılar Reyonu esnaflarının işleri neredeyse durma noktasına geldi. Geçmiş yıllara oranla fidan satışlarının yüksek oranda düştüğünü anlatan esnaflar, yetkililere seslenerek sorunlarına çare bulunmasını istedi.

Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde bulunan Yüreğir Fidancılar Reyonu’nda 16 fidanlık bulunuyor. Bu fidanlıkları işleten esnaflar son dönemde taş köprünün araç trafiğine kapatılması ile işlerinde durağanlık yaşamaya başladıklarını belirtti. 8 yıl önceki satışların 4’te birini dahi yapamadıklarını aktaran esnaflar Yüreğir Fidancılar Reyonu’nun daha işlek bir yere taşınması gerektiğini söyledi. Fidancı esnaflarından Seydi Demir, “Şuan için satışlarda durgunluk var. Talep yok. Özellikle taş köprünün trafiğe kapatılması ve diğer faktörler nedeni ile işlerimiz durma noktasına geldi. Adana’da vişne ve kiraz harici bütün fidanları satıyoruz. Taşköprü kapanalı 8 yıl oldu. 8 yıldan buyana pek iş yaptığımız söylemez. Yeri geliyor. Haftada birkaç tane fidan satışı yapabiliyoruz. Kentin en eski ve merkez fidan satış yeri burasıdır. Eskiden doğudan dahi gelip bizden fidan alırlardı. Ama şuan o döneler geride kaldı. Tesadüf satışlarımız oluyor. Siftah bile yapamadan evlerimize gittiğimiz oluyor” dedi.

Esnaflardan Ahmet Ayverdi ise, 16 esnafın bulunduğu alanda bazen günlerce iş yapamadıklarını anlattı. İş yapamayan esnafının sorunlar yaşadığını belirten Ayverdi, “Bu sorunlar kimi zaman ailelerine de yansıyor. Para kazanmazsa bir aile nasıl geçinir. Belediyelerin bize bir yol göstermelerini istiyoruz. Bizler artık bu alanda iş yapamaz olduk. Taşköprü’nün kapanması ile işlerimiz zaten durma noktasına geldi. Köprüden geçen birkaç tane yaya bize gelip de fidan almıyor. Reyonumuzu kentin daha işlek noktalarına taşımak istiyoruz. Bizler vergi mükellefi esnaflarız. Belediyenin bize uygun bir yer vermesini istiyoruz. Vergi mükellefi olmayan, yol üstlerinde rast gele satış yapanlar dahi bizden çok iş yapıyorlar.” diye konuştu. Fidan fiyatlarının boyuna göre değiştiğini anlatan Ayverdi sözlerini şöyle sürdürdü; “Fidanlarımızın fiyatları 2.5 TL ile 10 TL arasında değişiyor. Fidanlarımız sertifikalı ve güvencelidir. Satışlarımız olduğu zaman en çok zeytin fidanları rağbet görüyor. Ekim ayındayız. Bu ay satışlarımızda bir kıpırdama yaşanmasını bekliyoruz. Bu ay çünkü ekim ayıdır”


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.