TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşverenler, işsizlerle buluştu

2 gün sürecek ‘Adana 3. İstihdam ve İnsan Kaynakları’ programı dün başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İşverenler, işsizlerle buluştu

  

 

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- İŞKUR Adana İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Adana Valiliği ile Adana Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği ‘Adana 3. İstihdam ve İnsan Kaynakları’ programı dün düzenlenen tören ile açıldı. Etkinlik, işveren, işsiz ve şehri yönetenleri bir araya getirdi.

 

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Sakıp Sabancı Kongre Salonu’nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

Törenin açılış konuşmasını yapan İŞKUR Adana İl Müdürü Haşim Meydan, Adana 3. İstihdam ve İnsan Kaynakları Etkinliği isimli programın 2 gün süreceğini ve tüm halka açık olacağını söyledi. Haşim Meydan, “Belirlediğimiz amaç ve hedeflerimize ulaşmak için bu iki günlük süre içerisinde Büyükşehir Belediyemizin tahsis ettiği 5 otobüs vasıtasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetim ve gözetiminde, ilimizdeki meslek liselerinin son sınıf öğrencilerinin tümü, etkinlik alanına taşınacaktır. Davet ettiğimiz İŞKUR’daki kayıtlı nitelikli işsizler her yarım saatte bir olmak üzere ana hizmet binamızın önünden minibüslerle alınıp, alana getirilecektir. Üniversitemiz içerisinde de rektörlüğümüz tarafından tahsis edilen bir başka otobüs ile de fakülte ve yüksekokullarımızdan alana sürekli öğrenci taşınacaktır.” dedi.

 

Haşim Meydan organize etmiş oldukları programın amacını ise, “Nitelikli işsizlerimiz ile yakın zamanda iş hayatına atılacak öğrencilerimizi, işverenlerimizle bir araya getirerek aralarında sürdürülebilir bir iletişim ağı kurmak; ilimiz istihdamına katkı sağlamak ve işsizliğimizi en az düzeye indirmektir.” olarak açıkladı.

 

VALİ BÜYÜK: “EĞİTİM VE VASIFLI KİŞİ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Törene katılan Adana Valisi Mustafa Büyük ise yapmış olduğu konuşmada düzenlenen programın etkili olacağını umduğunu belirterek, “İnsan Kaynakları konusunda, istihdam konusunda geçmiş anlayışlara göre yeni anlayışlar gelişti. Dünyada da, Türkiye’de de hepimiz biliyoruz ki artık; iş hayatı, çalışma hayatı bir çok vasfı ve eğitimi zorunlu kılıyor. Nitelik itibarıyla önemli vasıflara sahip insanların ancak istihdamda yer edinebildiği gerçeği ortaya çıkıyor. O nedenle sadece eğitim kurumlarından belirli eğitim kademelerini tamamlamış kişilerin çalışma hayatına atılması mümkün olmamakta buna ilaveten yeni eğitimlerle iş hayatına hazırlanması gerekiyor. İş veren açısından da geçmişe göre, istihdam açısından bakıldığı zaman iş konusunda yeni nitelikler, yeni vasıflar aramakta olduğunu görüyoruz. Bu nedenle devletin yeni yapmış olduğu düzenlemelerle özellikle çalışma ve iş kurumunun bir çok programlarla tüm taraflara hizmet etmeye başladı. Hem iş arayan insanımız açısından belirli eğitim programları uygulanarak iş hayatına atılmaları sağlanmakta, hem de çalışma hayatının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan işgücünü hazırlamak, onu sunma konusunda belirli programların gerçekleştiğini görüyoruz.” diye konuştu.

 

VALİ BÜYÜK: “TÜM TARAFLAR BİRLİKTE HAREKET EDİYOR”

İşsizlerin iş, işverenlerinde nitelikli eleman aradığını kaydeden Vali Büyük, eğitim kurumlarının, üniversitelerin ve milli eğitim teşkilatının dışında, işveren ile işçi temsilcisi sendikalarla birlikte hareket etmeye başladığını söyledi. Vali Büyük, “İlgili kamu kuruluşları, işverenler ve işçi temsilcisi sendikalar aynı hedefe beraberce ulaşabilmek için birlikte hareket etmekte birlikte, belirli programları icra ediyor. Yine hep beraber aynı masada problemleri çözmek, olumlu neticeler elde edebilmek için çok çeşitli uygulamalarda gerçekleştirmekteyiz. Bu çerçevede istihdam fuarı diyebileceğimiz bu etkinliğin olumlu katkılar sağlayacağına ve hem işverenlerimizin istedikleri nitelikli elemanları bulma, hem de iş bulayan niteliksiz kişilerin hangi niteliklere sahip olursa daha kolay iş bulabileceğini öğrenme fırsatı bulacağını düşürüm.” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmalarının ardından İŞKUR kanalı ile en fazla işçi istihdam eden, en fazla kurs veren firmalara teşekkür plaketi verildi. Plaket töreninin ardından ise 2 gün sürecek etkinliğin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrasında protokol üyeleri bir çok firmanın standının bulunduğu alanı geçerek, hangi sektörün hangi nitelikte eleman aradığı konusunda bilgi edindiler.

 

Bu arada konservatuarlar öğrencileri protokol üyelerine müzik dinletisi sunuldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.