TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hekimlerden nöbet isyanı

Adana Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu, Adana Aile Hekimlikleri Derneği, SES, Türk Sağlık-Sen Adana Şube, Genel Sağlık İş Sendikası Adana İl Temsilciliği ile Dev-Sağlık İş Adana Şubesi yönetici ve üyeleri Adana Halk Sağlığı Müdürlüğünün yayınladığı bir yazı ile Aile Sağlığı Merkezinde çalışan bütün Aile Hekimi, Ebe ve Hemşirelere 25 Ekim 2014 Cumartesi günü nöbet koymasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hekimlerden nöbet isyanı

  ADANA (İHA) - Adana Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu, Adana Aile Hekimlikleri Derneği, SES, Türk Sağlık-Sen Adana Şube, Genel Sağlık İş Sendikası Adana İl Temsilciliği ile Dev-Sağlık İş Adana Şubesi yönetici ve üyeleri Adana Halk Sağlığı Müdürlüğünün yayınladığı bir yazı ile Aile Sağlığı Merkezinde çalışan bütün Aile Hekimi, Ebe ve Hemşirelere 25 Ekim 2014 Cumartesi günü nöbet koymasına tepki gösterdi. 

  Bütün Adana’ya aynı gün ve aynı saatte nöbet konması, nöbet ihtiyacının ne kadar gerekli ya da gereksiz olduğunun açık bir göstergesi olduğunu söyleyen Adana Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyonu Başkanı Dr. Yaşar Ulutaş kurumlar adına yaptığı açıklamada “Sağlık Bakanlığı, Aile Sağlığı Merkezlerini, acil hizmeti sunan birimlere dönüştürmeye çalışmaktadırlar. Birinci basamak çalışanlarını, evrensel ölçülerde tanımlanmış amaç, görev ve sorumluluğu dışında bir alanda yani ‘İkinci basamak sağlık hizmetlerinde’ çalıştırarak işlevsiz hale getirmektedirler” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.