TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tek yüreğiz!

Cumhuriyetin ilan edilişinin 91. yıldönümü kutlamaları bir kez daha coşkuyla kutlanırken, 7’den 70’e herkes “Yaşasın cumhuriyet” sözleriyle törene koştu

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2014 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tek yüreğiz!

    Tek yüreğiz!

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Cumhuriyet Bayramı’nın 91. Yıl dönümü törenleri Adana’da binlerce kişinin katılımıyla coşku içinde kutlandı.

Sabah saatlerinde Adana Valiliği’nde tebriklerin kabul töreni ile başlayan kutlamalar ardından ise Uğur Mumcu Meydanı’nda devam etti. Burada düzenlenen törende ilk olarak Adana Valisi Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümü Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü birlikte askeri araçla halkı selamladı. Bu sırada aracın arkasına takılan elinde Türk bayrağı bulunan henüz 13 yaşlarında ki çocuk dikkat çekti. Vali Büyük koşan çocuğu daha sonra araca bindirerek onunla birlikte halkı selamlamaya devam etti.

Selamlama töreninin ardından ise halk oyunları gösterileri sergilendi. Birbirinden farklı halk oyunları sergileyen ekipler törene katılanlara coşku dolu anlar yaşattı. Geçmiş yıllara oranla bu yıl törene ve töreni izlemeye çok sayıda vatandaşın katılması da dikkatlerden kaçmadı. Daha sonra ise Vali Büyük günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Büyük, Cumhuriyet'in 91. yıldönümünün coşkuyla kutlandığını ancak Karaman'da yaşanan ve 18 kişinin mahsur kaldığı olay nedeniyle üzüntülü olduklarını, bu vesileyle tüm şehit ve gazilerin minnetle andığını söyledi. Cumhuriyetin önemine değinen Vali Büyük, Cumhuriyet’in kurulması ile ilgili bilgiler aktardı.

Vali Büyük’ün konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. Cumhuriyet konulu resim, müzik ve benzeri dallarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Adana Valisi Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümü Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından takdim edildi. Ödül töreni hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.

Resmi tören geçidinde ise bir birinden renkli görüntüler ortaya çıktı. Askeri bandonun çaldığı marşlar eşliğinde yürüyen tören birlikleri protokolü selamlayarak geçti. Törende çok sayıda ilköğretim okulu öğrencileri ve öğretmenlerinin başörtüsü taktığı dikkatlerden kaçmadı. Tören birliklerinin arasında yer alan Chopper adlı Motosiklet grubu tören geçişinde adeta show yaptı. Motosikletlerle hep birlikte ritmik sesler çıkartarak senfoni yapan grup hem töreni izleyenlerin, hem de protokol mensuplarının yoğun alkışını topladı.

Gaziler ve şehit yakınları da madalyaları ve kıyafetleri ile dikkat çekti. Van'ın Gürpınar ilçesinde 2004 tarihinde şehit olan Kıdemli Uzman Çavuş Ali Bezik'in (34) eşi Nilgün Bezik ile 18 yaşındaki kızı Batın Bezik'in de geçit töreninde yer aldığı görüldü. Anne Bezik’in, eşinin madalyalarını kırmızı ceketi üzerine takarak gururla yürümesi dikkat çekti. Törenin ardından vatandaşlar protokol mensuplarına taleplerini bildirdi. Kimi oğlu için iş istedi, kimi ise yerel yöneticilerle fotoğraf çektirmek istedi.

Oğluna iş isteyen Hürü Yıldırım adlı yaşlı kadın sabah erken saatlerde tören alanına gelerek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yle görmeye uygun bir zaman bekledi. Törenin bitmesinin ardından Başkan Hüseyin Sözlü’nün yanına giderek, “Sana turşu gönderdim. Ama senden bir isteğim olacak. Oğlum işsiz daha önce ASKİ’de çalışıyordu. İşten çıkartıldı. 3 aydır iş bulamıyor. Ona bir iş ver. İşsizlikten kurtulsun” dedi.

Kendisinin Karaisalı’dan geldiğini anlatan yaşlı kadın talebini dilekçe ile ilettikten sonra alandan ayrıldı. Bu arada Hüseyin Sözlü’den iş isteyen çok sayıda kadının olduğu dikkatlerden kaçmadı. Bir kadın ise verin elinizi öpeceğim diyerek Sözlü’yle fotoğraf çektirmek istedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.