TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KOBİ'ler aile yapısından bir türlü kurtulamadı

İŞKAD'ın konuğu olan KOSGEP İl Müdürü Hamit Sucu, işletmelerin öncelikle haklarını hukuki nizama göre belirlemesi gerektiğini ifade etti:

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
KOBİ'ler aile yapısından bir türlü kurtulamadı

KOBİ'ler aile yapısından
bir türlü kurtulamadı


ADANA(İLKHABER) - Seyhan Oteli'nde yapılan toplantıda Cumhuriyetin 91. yılını kutlandığı hafta ya denk gelmesi nedeniyle masa Türk Bayraklarıyla donatıldı. Cumhuriyetimizin 91. yılı kutlu olsun diyerek sözlerine başlayan İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, dernek olarak yapılan daveti kırmayıp ekibiyle birlikte toplantıya katılan KOSGEP İl Müdürü Hamit Sucu'ya teşekkür etti.
Türkmen, "Yaptıklarımızı işi bilenlerle yapar, işi bilenlere danışırsak daha iyi olacağını düşündük. Kaçırabileceğimiz bir noktayı, bir virgülü yakalayabiliriz diye  de KOSGEP İl Müdürü Hamit Sucu  başkan  ve ekibini davet ettik. Sağolsun onlarda bizi kırmadılar" dedi.
 SUCU KOSGEB DESTEKLERİNİ ANLATTI
Açılış konuşmasının ardından İŞKAD'ın bu ayki konuğu Kosgeb İl Müdürü Hamit Sucu ise küçük ve orta ölçekli işletmeleri geliştirme ve destekleme, kobiler, hukuki sorunlar gibi konularda bir sunum yaptı. Sucu, kurumsallaşma konusuna önemle değindi. İş Kadınlarına öncelikle Kosgeb desteklerini anlatan Kosgeb İl Müdürü Hamit Sucu  "KOSGEB olarak işadamlarımıza olduğu gibi işkadınlarımıza da  imkanlar sunma gayretindeyiz. KOSGEB 1990 yılında, o günkü şartlarda ülke ekonomisinin temel taşını oluşturan imalat sektörünün geliştirilmesi amacıyla kurulmuş bir kamu hizmet kurumudur. O günden bu güne kadar, gerek dünyadaki gerekse ülkemizdeki gelişmeler ve işletmelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hizmet sunma gayreti içerisindeyiz. KOSGEB rekabet ortamına göre kendisini yenilemiştir" dedi.
 
KOBİLERDE EN ÖNEMLİ ETKEN KURUMSALLAŞMA
Kobiler ülke ekonomisinin temel taşlarıdır diyen Hamit Sucu, sözlerine şöyle devam etti. " Türkiye'de şu anki sayısal istatistiklere göre 4,5 milyon civarında kobi var.  İşletmelerin % 99,8 i kobi dediğimiz kesimden oluşuyor. Kobilerdeki birinci problem tespit edildiği kadarıyla aile şirketi yapısından kurtulamamak,  hammade ve tedarikinde karşılaşılan sorunlar, kurumsallaşamamak ve hukuki yapılardaki yetersizlik olarak gözüküyor. İşletmeler öncelikle haklarını hukuki nizama göre belirleyip kurumsallaşması lazım. Biz işletmelerimizde şöyle anlıyoruz ki kurumsallaşmayı işi bilene devretmek profosyonele devretmek. Hayır kurumsallaşmak  öyle değildir. Herkes görev ve sorumluluklarını biliyor demektir. Yabancı olmasa bile aile içindeki şirketler bile kurumsallaşabilir. Kurumsallaşmanın yanı sıra bir sorunda işletme etrafındaki ürünleri almaktansa ucuzdan yana tercih kullanma.  Bu tür yaklaşımlar ilerde sorun oluyor" dedi.
Ayrıca sermaye konusunda da kısa bir sunum yapan Sucu daha sonra soru cevaba geçerek İşkad üyelerinin sorularını yanıtladı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.