TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılay 146 yaşında

Azan, Kızılay Haftası kutlama etkinleri kapsamında geleceğin Kızılaycıları olan öğrencilere Kızılay ve Kızılay’ın önemini anlatacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kızılay 146 yaşında

Kızılay 146 yaşında

 

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Kızılay Seyhan Şube Başkanı Eyyüp Azan, 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasının ‘Kızılay Haftası’ olduğunu belirterek, Kızılay Haftası kapsamında milli eğitim müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda konferans vereceklerini söyledi.

 

Bu yıl Türk Kızılayı’nın 146. kuruluş yıldönümünün kutlanacağını belirten Başkan Azan, Kızılay Seyhan Şubesi olarak bu yıl ilkokul, ortaokul ve liselerde Kızılay ve Kızılay’ın önemini anlatacaklarını söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda geleceğin Kızılaycılarına önemli bilgiler aktaracaklarını ifade eden Başkan Azan, “Öğrencilerimize Kızılay’ımızın önemini ve Kızılay’ı çeşitli sunumlar yaparak anlatacağız. Bu sunumları ayrıca film ve çizgi film gösterimleri ile de destekleyeceğiz.” dedi

 

AZAN: “KIZILAYCILIK RUHUNU TÜM KİTLELERE AŞILAMAK İSTİYORUZ”

Kızılaycılık ruhunu tüm kitlelere aşılamak ve o ruhu sürekli olarak akıllarda yaşatmak amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Başkan Azan, “Öğrencilerimize vereceğimiz konferanslarda, Türk Kızılayı’nın tarihçesini ve kurucularını anlatacağız. Aynı zamanda, Kızılay’a bu ismi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün neden verdiğini aktaracağız. İnsan onurunu koruma amacı taşıyan Kızılay’ın ‘Afet Hizmeti, Sağlık Hizmeti ve Sosyal Hizmet’ gibi görev ve faaliyet alanları konularında öğrencilerimizi bilgilendirmek istiyoruz. Kızılay’ın temel amacı savaşlarda yada doğal afetlerde, din dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin yaralılara yardım etmek. Kızılay’ın bu amacını herkes bilsin istiyoruz.” diye konuştu.

 

Kızılay’ın ana gelir kaynağının hayırsever vatandaşlar olduğunu ve Kızılay’ın gelen bağışlarla ayakta kaldığını belirten Başkan Azan, yine Kızılay’a gelir olan gayrimenkul ve maden suyu işletmesi gibi sahip olduğu diğer işletmeleri öğrencilere tanıtacakları kaydetti.

 

Azan son olarak ise Türk Kızılayı’nın 146. kuruluş yıl dönümünün tüm insanlara ve tüm dünyaya barış getirmesi temennisinde bulunarak, Türk Kızılayı’nın 146. yılını kutladı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.