TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Binlerce kişi yürüdü

Adana’da maden kazası nedeni ile yapılacak olan konserler iptal edildi. Binlerce kişi Cumhuriyet Bayramı nedeni ile Türk Bayrakları ile yürüyüş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 18:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Binlerce kişi yürüdü

Binlerce kişi yürüdü

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Adana’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile kutlanacak olan Halk Şöleni Karaman’da yaşanan maden kazasında mahsur kalan 18 kişi için iptal edildi. Halk Şöleni iptal edildi ancak bu kez alternatif yürüyüş düzenlendi.

Seyhan Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe CHP ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. CHP ve birçok sivil toplum kuruluşu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı alternatif törenle kutladı. Binlerce kişilik grup ilk önce Atatürk Parkı içerisinde toplandı. Ellerinde Türk Bayrakları  bulunan gruplara hitaben burada konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mehmet Göl, Cumhuriyetin önemine değinerek Cumhuriyete sahip çıkılmasını istedi. Ardından ise Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Orhan Sümer bir konuşma yaptı. Sümer, konuşmasında, “Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümünü, sevinç ve coşkuyla kutladığımız bu en büyük bayramda, bugün ülkenin her köşesinde, ortak bir coşku ve heyecan yaşanmaktadır.” dedi.

Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin ise konuşmasına  ‘Benim iki büyük eserim var, biri CHP diğeri Türkiye Cumhuriyeti diyen Mustafa Kemal’in çocukları’ diye başladı. Çetin, “Üzülerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bütün etkinliklerini iptal etmek zorunda kaldık. 18 kardeşimiz hala göçük altında o sebeple Çukurova ve Seyhan belediyelerinin konserlerini iptal ettik” diye konuştu.


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ermenek'te meydana gelen maden faciasından dolayı konserleri iptal ettiklerini belirtirken Cumhuriyete sahip çıkacakları sözünü verdi. Karalar, "Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki madencilerimizden hayırlı haberler bekledik. Onun için saat 19.00'da yapacağımız konserimizi 16.00'ya kadar iptal etmedik. Beklediğimiz haberleri alamadığımız için konserimizin müzik bölümünü iptal ettik. Biz bir büyük cumhuriyet ailesiyiz. İnşallah 18 kardeşimiz de sağ sağlım kurtulur. Ortadoğu'da, hemen yanı başımızda yaşanılanları görüyorsunuz. Bugün bizim ülkemizde bu olaylar yaşanmıyorsa bunun sebebi Cumhuriyet'tir. Bu yüzden Cumhuriyetin değerini bilmemiz gerekli. Bizler Cumhuriyet'in kıymetini bileceğiz ve ona ilelebet sahip çıkacağız" ifadelerine yer verdi.

Atatürk Parkı'ndan başlayan yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyen kalabalık, daha önce konser için kurulan platformun önüne geldi. Platformun üstünde ellerinde bayraklar bulunan protokol mensupları halkı selamladı. Etkinliğe CHP Milletvekili Ümit Özgümüş de katıldı.

 

Türk bayrakları ile alana gelen vatandaşlar 10. Yıl Marşı'nı hep birlikte söyledi. Burada kısa bir konuşma yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ermenek'te meydana gelen maden faciasından dolayı konserleri iptal ettiklerini belirtirken Cumhuriyete sahip çıkacakları sözünü verdi.

KONSER İPTAL EDİLDİ AMA

BAĞCAN’IN TÜRKÜLERİ ÇALINDI

Daha sonra sahneye çıkan Selda Bağcan ve Gripin grubu vatandaşları selamladı. Sanatçıların alandan ayrılması sırasında izdiham oluştu. Bunun üzerine Seyhan Belediyesi zabıta görevlileri sanatçıların geçişi sırasında koridor oluşturdu. Daha sonra ise sinevizyon gösterimleri gerçekleşti. Sinevizyon gösterimlerinin ardından, konserlerin iptal edilmesine karşın Selda Bağcan’ın türkülerinin çalınması dikkatlerden kaçmadı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.