TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazetecilerin önemini şimdi anladık

Gül Karyaldız, “Gönüllüler Bayrağın Kalbine Yürüyor” etkinliğine katılan basın mensuplarına teşekkür etti ve ekledi:

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 18:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gazetecilerin önemini şimdi anladık

    Gazetecilerin önemini şimdi anladık

 

 

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı  (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız, ‘Gönüllüler Bayrağın Kalbine Yürüyor’ isimli etkinliğe destek veren basın mensuplarına teşekkür etti.

 

 

Dün sabah Bitter Sweet Chocolate’de ‘Kahve Buluşmaları’ adı altında düzenlemiş oldukları toplantıda gazeteciler ile bir araya gelen Gül Karyaldız, gazetecik mesleğinin önemine dikkat çekti. Türkiye’de son zamanlarda gazetecilik mesleğinin öneminin anlaşılmaya başlandığını ifade eden Karyaldız, gazetecilere daha çok önem verilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

 

Düzenlemiş oldukları etkinliğe basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiğini belirten Başkan Karyaldız, “Öncelikle ‘Gönüllüler Bayrağın Kalbine Yürüyor’ adlı etkinliklerinde bizlere katmış olduğunuz milli heyecanımıza, derneğimizin doğduğu yer olan Adana’dan bugünlere gelmemizde ve Türkiye çapında projelerle ilerlememize güçlü bir rol oynayan değerli kalemlerinize şükranlarımı sunuyorum. ” dedi.

 

GÜMÜŞDAMLA YAD EDİLDİ

Konuşmasında gazetecilik mesleğinin gücüne dikkat çeken ve Adana’nın saygın gazetecilerinden rahmetli Mustafa Gümüşdamla’nın adının Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin bulunduğu caddeye verilmesini çok anlamlı olduğunu kaydeden Karyaldız, “Bugün burada bulunan siz değerli insanlarda birer Gümüşdamla’sınız. AKDEV olarak toplumu ayrıştıran değil, kaynaştıran etkinliklerle her kesimden insanımızla kucaklaşmayı ve paylaşmayı görev biliyoruz. Bu ülkede yaşarken maden ocaklarında ve sokaklarda ölmeden önce korunma yollarını ve yine ölmeden önce birbirimize küçücük teşekkürü çok görmemeyi başarmak zorundayız. Birbirimizi sevmek ve acıları acımız yapmak zorundayız.” diye konuştu.

 

“EN BÜYÜK TEŞEKKÜR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”

En büyük teşekkürü ise büyük yazar ve hatip Ulu Mustafa Kemal Atatürk’e sunan AKDEV Genel Başkanı Karyaldız, “Adana’yı kan kırımızı bayrağımızla donatan Cumhuriyet ve vatan sevdalısı idari ve mülki yöneticilerine, günlerdir yaptıkları muhteşem organizasyonla için belediyelerimize, sivil toplum örgütlerine ve değerli halkımıza bu ambiyansı yarattıkları için ellerine sağlık diyorum.” dedi.

 

ERMENEK’E UMUT IŞIĞI OLSUN DİYE MUM YAKTILAR

Gül Karyaldız konuşmasında Karaman Ermenek’te mahsur kalan 18 madenciyi de unutmadı. Türkiye Cumhuriyeti için şehit düşen Mehmetçikleri saygı anarken, Ermenek’te mahsur kalan 18 madencinin yakınlarına da sabır dilediklerini ifade eden Başkan Karyaldız, “Ülkemizde ağaç olmanın, kadın olmanın, emekçi olmanın ve Mehmetçik olmanın zor olmadığı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı. Karyaldız ayrıca, Ermenek’e umut ışığı olması adına madenci kaskında mum yaktı.

 

“ADANA’DAN PARİS’E GAZETECİYE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ”

Önümüzdeki günlerde vakıf olarak Fransa’da düzenleyecekleri toplantıda, dünya genelinde belirlenecek bir kişiye ‘Atatürk Barış Ödülü’ vereceklerini açıklayan Karyaldız, “Bu konuda çalışmalara başladık. O gün geldiğinde ise sizleri de unutmayacağız, Adana basınımızdan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ile işbirliği içinde kura ile belirlenecek iki kişiyi de götürmek istiyoruz. Birlikte bugüne kadar yaşattığımız kaleminize kılıçtan keskinlik, yüreğinize güç dilerken, el ele yürüdüğümüz yarınlarda AKDEV olarak hepinize sonsuz sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

Düzenlenen toplantıya Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mehmet Göl ile gazete ve televizyon temsilcileri katıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.