TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suçlular hesap vermelidir

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, daha önce 2 kez su baskının olduğu madende önemlerin alınmadığını savundu:

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Suçlular hesap vermelidir

  Suçlular hesap vermelidir

 

 

ADANA(İLKHABER) - Türkiye Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında mahsur kalan ve sağ kalmaları artık mucizelere bağlı olan 18 işçi için gözyaşı döke dursun yaşanan faciaya tepkiler giderek artıyor.

Yaklaşık 5 ay önceki Soma faciasından hükümetin ve maden sahiplerinin ders çıkarmadığını söyleyen Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Eğer örgütlenmenin önünü açmazsanız cinayet gibi iş kazaları devam edecektir” dedi.

Türkiye’de her gün 4-5 işçinin alınmayan tedbirler yüzünden hayatını kaybettiğini kaydeden Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, şunları söyledi:

 “Aynı madende daha önce 2 kere su baskını meydana gelmiş, eğer düzenlemeler yapılsaydı, tedbirler alınsaydı işçi kardeşlerimiz şu an yerin 300 metre altında yaşam savaşı veriyor olmayacaktı. Soma’dan hiç ders çıkarmayan başta iktidar olmak üzere maden sahipleri bu yaşananları da "iş kazası" olarak anacak.

Bu yaşadığımız dram, ülkemizin hafızasında yine kara bir leke olarak yer alacaktır. Bu facia, ülkemizi bir taşeron cennetine çevirenlere, taşeronlaşmayı temel çalışma biçimi haline getirenlere, ülkede sömürü düzeni kuranlara ders olmalıdır. Karlarına kar katmaktan başka amaçları olmayan, bunun için insanların hayatlarıyla oynayanlar, bu ülkede köle düzenini hakim kılmak isteyenler, doymak bilmeyen açlıklarıyla, emekçilerin canlarını hiçe sayanlar hesap vermelidir. TÜRK-İŞ, bu facianın sorumlularının bulunup hak ettikleri cezaları alana kadar konunun takipçisi olacak, bu faciaya sessiz kalmayacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.