TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyetin 91. yılında 160 bin fidan ekiliyor

Ceyhan’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından Ceyhan Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 91. yılı nedeniyle Sirkeli Mahallesi Ağaçpınar mevkiinde oluşturulan hatıra ormanında 3 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Cumhuriyetin 91. yılında  160 bin fidan ekiliyor

Cumhuriyetin 91. yılında

160 bin fidan ekiliyor

 

 

 

  ADANA(İLKHABER) - Ceyhan’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından Ceyhan Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 91. yılı nedeniyle Sirkeli Mahallesi Ağaçpınar mevkiinde oluşturulan hatıra ormanında 3 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Hatıra ormanına toplamda 160 bin fidan dikilmesi hedefleniyor.

Hatıra ormanına Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ve Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk olmak üzere diğer protokol üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, STK’lar, Mahalle Muhtarları, Tema yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından 3 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

                

 BAŞKAN ALEMDAR ÖZTÜRK: HEDEFİMİZ HER EVE BİR FİDAN

Konuyla ilgili olarak konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, daha yeşil bir Ceyhan’ı hedeflediklerini ifade ederek “ Cumhuriyetimizin 91. yılı nedeniyle Ceyhan Belediyesi olarak 160 bin adet fıstık çamını toprakla buluşturma kararı aldık. Bu amaçla Sirkeli Mahallesi Ağaçpınar Mevkii’nde oluşturduğumuz, Cumhuriyetin 91. yılı Hatıra Ormanı’na bugün ilk fidanları toprakla buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Allahın izni ile 160 bin adet fıstık çamını 160 bin hemşehrimizle birlikte toprakla buluşturacağız. Kampanyamıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

CUMHURİYET’İN 91.YILINA HATIRA ORMANINA 3 BİN FİDAN

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, kampanyaya destek veren Orman Genel Müdürlüğü’ne ve bu anlamlı günde Ceyhan’da değişimi başlatmak adına kendilerini yalnız bırakmayan tüm Ceyhanlılara teşekkür etti.

Başkan Alemdar Öztürk, “Cumhuriyetin 91. Yıl dönümünde daha yeşil bir Ceyhan’ı inşa etmek üzere başlangıçta 110 Hektarlık alanda 3 bin fidanı toprakla buluşturarak hedeflerimizden birini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni çıkan Bütünşehir yasası kapsamında Ceyhan Belediyesi mücavir alanı içerisinde bulunan bu bölgede Cumhuriyetimizin 91.yılı nedeniyle hatıra Cumhuriyet ormanı oluşturduk. İnşallah 160 bin hemşehrimizle Ceyhan’da 160 bin fidan dikeceğiz.”dedi.

 

FİDAN İNSANLIĞIN YETİŞTİREBİLECEĞİ HAYIRLI EVLATLARDAN BİRİDİR

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol ise konuşmasında “bu anlamlı ve bu güzel günde fidanlarımızı toprakla buluşturuyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Fidan, insanlığın yetiştirilebileceği en hayırlı evlatlardan biridir. Bu anlamlı kampanyadan dolayı Ceyhan Belediye Başkanımız Alemdar Öztürk beye teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

YOL REHBERSİZ DAĞ ORMANSIZ OLMAZ

Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy ise Cumhuriyetin 91 yılı çerçevesinde Ceyhan Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri Cumhuriyet hatıra ormanına ilk fidanlarını dikmenin heyecan verici olduğunu belirterek “ Yol rehbersiz, Dağ ise Ormansız olmaz. Ağaç ve Çiçek Medeniyettir. Ormansız Yurt Vatan değildir.  Oksijen kaynağımız olan ormanlarımızı koruyup kollamak hepimizin görevidir. Bu anlamda Tarıma elverişsiz olan ve orman niteliği taşıyan her yeri fidanlarla buluşturmalıyız. Böylesine anlamlı bir günde oldukça manidar bir kampanyaya imza atan Ceyhan Belediyesini kutluyorum” dedi.

 

FİDAN DİKİMİNE BÜYÜK KATILIM

Hatıra ormanı fidan dikim törenine Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, ilçe jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, ,Ağır Ceza Reisi Nurullah Bodur, Cumhuriyet Başsavcısı Aydan Can, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz, Sağlık Gurup Başkanı Abdulselam Çoban, Ceyhan Müftüsü Nazmi Söğüt, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Söğüt, Ceyhan Belediye Meclis Üyeleri, Ceyhan Belediye Başkan Yardımcıları, Ceyhan Belediye Daire Müdürleri, Tema Başkanı Şahin Özer ile yönetim kurulu üyeleri, Mahalle Muhtarları, Oda ve Dernek Başkanları ile STK’lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.