TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altına yatırımın tam zamanı

Altın fiyatları 4 yılın en düşük seviyelerini gördü. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, küçük yatırımcıların düşüşü fırsat bilerek altın alabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2014 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2014 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Altına yatırımın tam zamanı

Altına yatırımın tam zamanı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Altın fiyatlarında ciddi düşüşler yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda gramı 90 TL’ye kadar yükselen altın fiyatları, yaklaşık 10 gün içerisinde 83 TL’ye kadar geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımına son vermesinin ardından ABD ekonomisinin 3. çeyrekte beklentileri aşan büyüme performansı sergilemesi altını çok kötü etkiledi. Cuma günü piyasalar kapanırken ons başına 1202 dolar seviyesinde bulunan altında kritik 1200 dolar seviyesi kırıldı ve altın 1170 dolara kadar geriledi. Altının bu fiyatı 2010 yılından bu yana en düşük fiyat oldu.

Kuyumcular yaşanan düşüşle birlikte altına talebin arttığını söyledi. Özellikle kredi kartı kullanarak altın almak isteyenlerin olduğu belirtilirken, konuyla ilgili Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman ise, küçük yatırımcıların düşüşü fırsat bilerek altın alabileceğini aktardı. Başman, kendilerinin altın fiyatında en fazla 1 yada 2 lira daha gerileme yaşanabileceğini tahmin ettiklerini ancak kesin durumu şuan için kimsenin tahmin edemediğini vurguladı. Yaşanan düşüşün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımına son vermesinden kaynaklandığını savunan Başman, şuan kendilerinin de konunun takipçisi olduğunu hatırlattı.

Bu arada altının düşüşünü fırsat bilen bazı vatandaşlar bankalardaki mevduat hesaplarını altın hesabına çevirdikleri öğrenildi. Altın alıpta evde bulundurmanın tehlikeli olduğunu anlatan vatandaşlar, bu nedenle bankadaki altın hesabının daha güvenli olduğunu savundu. Bazı vatandaşlar ise düşüşlerin yaşandığını ancak yaşanan düşüşe güvenerek altın almaktan çekindiklerini ifade etti.

 





 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.