TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dil, din ayrımı yapılmaz

Eyyüp Azan, Kızılay’ın 147. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında konferans verdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2014 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2014 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dil, din ayrımı yapılmaz

   Dil, din ayrımı yapılmaz

 

 

Halil İbrahim UĞUR

 

 

ADANA (İLKHABER)- Kızılay Seyhan Şube Başkanı Eyyüp Azan, Kızılay’ın 147. Kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Osmangazi Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi ve Petrol Ofisi İlkokulu öğrencilerine konferans verdi.

 

Bu yıl Türk Kızılayı’nın 147. kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda Kızılay’ı anlatan konferanslar verdiklerini söyledi.

 

İlk olarak Adana İmam Hatip Lisesi ve Petrol Ofisi İlkokulu’nda konferans verdiklerini ifade eden Başkan Azan, vermiş oldukları konferanslarda öncelikle çocuklara Kızılay’cılık ruhunu anlattıklarını söyledi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda geleceğin Kızılaycılarına önemli bilgiler aktardıklarını ve aktarmaya da davam edeceklerini belirten Başkan Azan, “Öğrencilerimize Kızılay’ımızın önemini ve Kızılay’ı çeşitli sunumlar yaparak anlatacağız. Bu sunumları ayrıca film ve çizgi film gösterimleri ile de destekleyeceğiz.” dedi.

 

AZAN: “KIZILAYCILIK RUHUNU AŞILIYORUZ”

Kızılaycılık ruhunu tüm kitlelere aşılamak ve ruhu sürekli olarak akıllarda yaşatmak amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Başkanı Azan, “Öğrencileri Türk Kızılayı’nın tarihçesini ve kurucusunun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiğini anlatıyoruz. Öğrencilere ayrıca Kızılay’ın ‘Afet Hizmeti, Sağlık Hizmeti ve Sosyal Hizmet’ gibi görev ve faaliyet alanları konularında bilgi veriyoruz. Kızılay’ın bir afet durumunda ya da bir savaş sırasında ise; din, dil ve ırk ayrımı yapmadan tüm insanlara yardım ulaştırdığı konularını aktarıyoruz.” diye konuştu.

 

AZAN: “KIZILAY’IN GELİRLERİ ANLATTIK”

Kızılay’ın gelirleri konusunda da öğrencilere bilgi verdiklerini söyleyen Başkan Azan, “Öğrencilerimize Kızılay’ın gelen bağış ve yardımlarla ayakta durduğunu bunun yanı sıra sahip olduğu bazı gayrimenkul ve maden suyu işletmesinden gelir elde ettiğini anlattık. Öğrencilerimizin ve genç kardeşlerimizin Kızılay’a karşı göstermiş oldukları ilgi ise bizi oldukça memnun etti.” dedi.

 

Başkan Azan’ın yapmış olduğu konuşmanın ardından ise öğrencilere film ve çizgi filmlerle Kızılay anlatıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.