TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADSİAD’dan dostluk mesajları

ADSİAD, yeni yerinde aile üyelerini “Toroslar’ın Nadide Çiçekleri / Adana’yı Seviyorum Fotoğraf Sergisi”, keman ve flüt dinletisiyle ağırladı

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2014 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2014 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ADSİAD’dan dostluk mesajları

    ADSİAD’dan dostluk mesajları

 

 

 

ADANA (İLKHABER)  – Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) yeni yerine sanat ve birlik-beraberlik rüzgarlarıyla taşındı. Yeni çalışma dönemine başlarken ADSİAD ailesini Toros Caddesi’ndeki yeni yerinde “Toroslar’ın Nadide Çiçekleri / Adana’yı Seviyorum Fotoğraf Sergisi” ile buluşturan ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri, dostluk mesajları verdi.
Açılışa ve fotoğraf sergisine katılanlara teşekkür eden ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, ‘Adana’yı Seviyorum’ sloganıyla ADSİAD ailesiyle birlikte çıktıkları yolculukta her zaman Atatürk ilkelerine bağlı, çevreye duyarlı, insana saygılı ve gelişerek büyümeyi hedefleyen değerleriyle hızla ve emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti.
Adana’nın 2015 yılında 5 üniversite ile Türkiye’nin ilk 5 kenti arasında yer almasını, kentin tarım, sanayi ve enerji üretim üssü haline gelerek 25 milyar dolarlık ihracat seviyesine ulaşmasını hedeflediklerini vurgulayan Sönmez, “ADSİAD, yeni bir heyecan ve enerji ile ‘Yıldız Metropol Adana’ vizyonunu gerçekleştirmek için yenilendi, genişledi ve güçlendi. Bu çerçevede derneğimiz bilimsel, teknolojik ve sosyo-kültürel değişimleri daha yakından takip edebilmek için Prof. Dr. Nejat Erk, Prof. Dr. Azmi Yalçın, Doç. Dr. Selçuk Karadağ, Doç. Dr. Murat Koç ve Doç. Dr. İbrahim İnan’dan oluşan akademik bir danışmanlar kadrosu ile teçhiz edildi. Bu kapsamda kentin senkronize edilmesi, kenti toparlamak ve büyümesine katkı koymak adına diğer sivil toplum örgütlerinden farklı olarak önemli bir baskı ve yönlendiricilik rolü oynamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Süleyman Sönmez, ADSİAD’ın projelerinden ‘Global Compact’, ‘Marka Okul’, ‘ADSİAD Akademi’, ‘Güncel Kent Envanteri’, “Çukurova Ekonomi Zirvesi, ‘TÜSİAD –TÜRKONFED - ADSİAD Ortak Girişim Projeleri’ ile ilgili bilgiler de verdi.
ONATÇA: “STK’LAR DEMOKRASİNİN EMNİYET SÜBABIDIR”
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça ise, dünyada ve Türkiye’de birçok olumsuzluğun yaşandığını, gündemin çok sık değiştiğini ve ertesi gün unutulduğunu  vurguladı.

Komşu ülkelerle olup bitenlerin AB ülkelerinde ekonomik yavaşlama kaygılarının artmasına neden olduğunu vurgulayan Onatça, “Yaşadığımız müessif maden faciasını konuşurken yine işçilerimizi taşıyan bir minibüsün devrilmesiyle 17 canımızı kaybettik. İnşallah bu yaşananlardan  tüm taraflar ders alarak bu tür ölümlü kazaların bir daha yaşanmaması için gerekli denetimleri,  cezai müeyyideleri ve önlemleri alırlar” dedi.
Olumsuz gelişmelerin yanında olumlu bir aktivite için ADSİAD’ın yeni binasının açılışını yapmak için bir araya gelindiğini hatırlatan Süleyman Onatça, “Şehrimizin gönüllülük esasına dayalı en güçlü STK’sı olan ve  23 yıldır şehrimizin iktisadi, sosyal ve kültürel gelişimi için çaba gösteren ADSİAD ailesinin bir ferdi olmaktan büyük bir gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. STK’lar, toplumsal tepkinin dinamiği ve demokrasinin emniyet sübabıdır.

Bir ülkede STK’lar ne kadar güçlüyse o ülke de o kadar güçlüdür. STK’lar olmayınca toplumun sorunlarını siyasal sisteme iletmesi ve onu harekete geçirmesi mümkün değildir. İşte o yüzden günümüzde sivil toplum örgütlerinin önemi her geçen gün artmaktadır. ‘Bir elin nesi var iki elin sesi var’, biz bu elleri ne kadar çoğaltırsak, birlikte projeler üretebilirsek, ne kadar  çok fikri düşünceyi barındırırsak zenginliğimiz o kadar artacaktır. Ben bünyesinde büyük bir potansiyel barındıran ADSİAD’ımızın  yeni yerinde şehrimiz, bölgemiz ve dolayısıyla ülkemiz için yapacağı çalışma ve projelerde daha çok başarılı olacağına inanıyorum. Emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
ZEYDAN KARALAR MİSAFİRLERİ KARŞILADI

ADSİAD üyesi olmaktan duyduğu gururu her fırsatta dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da “Ben ev sahibiyim. Misafirleri onurla karşılıyorum. Aranızdan çıkmış bir belediye başkanı olarak sizleri mahçup etmeyeceğim. Aramızdan yeni değerler çıktı, çıkmaya devam edecek. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Seyhan Belediyesi olarak büyük bir şölen yapacaktık ancak gelen kötü haberlerden dolayı müzik bölümünü iptal ettik. Buna rağmen 20 bine yakın insanımız toplandı. Gelişen olaylar da laik-demokratik Cumhuriyet’in ne kadar değerli olduğunu, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının ne kadar önemli bir iş yaptığını bir kez daha ortaya serdi. Kurtuluş ateşi Adana’da başlamıştır. Bu cümleyi her zaman dile getiriyorum. Adanalı olmaktan gurur duyuyorum. Biz kapitalizm ve emperyalizme karşı dünyanın en önemli tepkisini göstermişiz. Ne mutlu bize, ne mutlu Adanalılar’a, ne mutlu ADSİAD’lılara” dedi.
RENKLİ GÖRÜNTÜLER
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TÜRKONFED Başkanı ve ADSİAD önceki dönem başkanlarından Süleyman Onatça, Numan Tansuğ, Eşref Yelekçi, Cahit Sınmaz, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ve Yönetim Kurulu Üyeleri, OSB İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Akalın, Seyhan Belediye Başkan Yardımcıları, ADSİAD üyeleri ve AGİAD Başkanı Sefa Noyaner’in dostluk mesajları verdiği, fotoğraf sergisi ile birlikte Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri Keremcan Teomete ve Tansu Uslular’ın keman-flüt dinletisi sunduğu açılış renkli görüntülere sahne oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.