TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekinci, aşevinde “Aşure” dağıttı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Muharrem ayı nedeniyle Haşimiye Meydanında bulunan ve 13 yıldan bu yana fakir ve yoksul ailelere gıda ve yemek yardımını sürdüren Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’ni ziyaret ederek, aşure ve ekmek dağıtımında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2014 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2014 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ekinci, aşevinde  “Aşure” dağıttı

Ekinci, aşevinde

“Aşure” dağıttı

 

 

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,  Muharrem ayı nedeniyle  Haşimiye Meydanında bulunan ve 13 yıldan bu yana fakir ve yoksul ailelere gıda ve yemek yardımını sürdüren  Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’ni  ziyaret ederek,  aşure  ve ekmek dağıtımında bulundu.

13 Yıldan bu yana hayırseverler tarafından yapılan yardımlar sayesinde faaliyetlerini sürdüren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, ilçe belediyesi statüsü kazanmasının ardından Eyyübiye Belediyesi sınırlarına dâhil olmuştu. Belediye sınırları içerisinde faaliyetlerini sürdüren Aşevine,  Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin yardımları da devam ediyor. Başkan Ekinci’nin muharrem ayı nedeniyle ziyaret ettiği Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’nde bugün yoksul ve fakir ailelere yemek ve aşure dağıtımı yapıldı. Aşure ve yemek dağıtımına katılmak için aşevine giden Başkan Ekinci sevgi gösterileriyle karşılandı.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’nde Muharrem ayı nedeniyle yapılan yemek ve aşure dağıtım törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Hz. İbrahim Halilullah Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Av. Halit Şevki Kaplama, Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sorumluları Ali Topal ve Abdülaziz Kutluay katıldı.

‘’BÜTÜN İSLAM ÂLEMİNİN MUHARREM AYINI KUTLARIM’’

Aşure ve yemek dağıtım töreninde vatandaşlara hitap eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci bütün Müslüman âleminin muharrem ayını kutladı.  Başkan Ekinci, ‘’Bütün insan âleminin ve bütün Müslüman kardeşlerimizin Muharrem Ayı ve Hicri Yılı kutlu olsun.  Her Muharrem Ayı geldiğinde haliyle geçmişte yaşanan acılar dile getiriliyor, acılar bir kez daha yaşanıyor. Umarım bundan sonra bu tarz Hicri Yılbaşılar’ dan   sonra güzel ve mübarek şeyler konuşulur.  Özellikle Ortadoğu Coğrafyası  Kerbela’dan bu yana hep sıkıntı içersinde ve maalesef bu sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Bu sıkıntıların Müslümanların uyanışına vesile olması diklerimizi her zaman ifade etmek istiyoruz. Şuanda Suriye’de, Irak’ta ve Mescidi Aksa’ya girişler yasaklanmış, buralar Siyonist rejimler tarafından kapatılmış durumda.  Mısır’da,  Libya’da kısacası İslam Coğrafyasında yaşanan sıkıntıların aşılması için gece gündüz dualarımızı eksik etmemeliyiz. Sıkıntıların yaşanmadığı bir İslam coğrafyası tek temennimizdir.’’ Dedi.

‘’HAYIRLI İŞ YAPANLARIN DUASINA DÂHİL OLUYORUZ’’

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi’nin her zaman hayırlı işlere vesile olduğunun altını çizen Eyyübiye Belediye Başkan’ı Mehmet Ekinci aşevi yetkililerine teşekkür etti. Başkan Ekinci ‘’ Bu mübarek ayda Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevini ziyaret ettik.  Burada çalışan duayen ağabeylerimizi saygıyla selamlıyoruz.  Burada iş yapan insanlarımız gönüllük esasına dayanan bir iş olarak bu işe kendilerini vermişler. İnşallah bu kadar hayırlı iş yapan insanlarımızın duasına dâhil oluruz. Son olarak yine bütün Müslümanların uyanışına vesile olması dileğiyle,  bütün Müslümanların Muharrem Ayını ve Hicri Yılbaşının hayırlar getirmesini temenni ediyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’BAŞKAN EKİNCİ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’

Hz. İbrahim Halilullah Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Av. Halit Şevki Kaplama ise Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye,  kendilerini bu anlamlı günde yalnız bırakmadığı için teşekkürlerini iletti. 

Kaplama ‘’ Başkanımız Sayın Ekinci’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu anlamlı günde hem bizleri ziyaret etti hem de aşevine olan desteğini bir kez daha gösterdi. Başkanımızın yapmış olduğu yardımlar inşallah diğer işadamlarımıza örnek teşkil eder. ‘’ dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, daha sonra Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Yöneticileri ile birlikte aşevini gezerek fakir ve yoksul olan ailelere yemek, ekmek ve Muharrem Ayına özgü yapılan Aşure ikramında bulundu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.