TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilere müjde!

Engellilerin istihdam sorununu çözmek adına İŞKUR engellilere 36 bin TL hibe desteği verme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2014 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2014 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Engellilere müjde!

Engellilere müjde

 

Halil İbrahim UĞUR

 

ADANA (İLKHABER)- Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) engellilerin istihdam sorununu çözme adına 36 Bin TL hibe desteği verme kararı alırken, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap, İŞKUR’un 2003 yılından bu yana engeliler adına oldukça yararlı çalışmalar yaptığını söyledi.

 

Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki engelleri kaldırmak adına İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engelliler ile engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verecek. Komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek.

 

Konuyla ilgili olarak  gazetemize özel açıklamalarda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap, 2003 yılından bu yana İŞKUR ile birlikte engellilere yönelik değişik projeler yaptıklarını belirterek yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

KASSAP: “ENGELLİLERİMİZİ VASIFLI HALE GETİRDİK”

2003 yılında İŞKUR ile birlikte Türkiye’de bir ilke imza attıklarını kaydeden Başkan Kassap, “2003 yılında operatörlük ve ön muhasebe projesi ile 20 lise mezunu engelliye eğitim verdik. Bu eğitim sonunda ise ne kadar faydalı bir iş yaptığımızı hep birlikte gördük. Bu projede eğitim gören 20 engelli kardeşimiz, proje bitiminden 20’si de ciddi işlere girdi ve şuanda güzel işlerde çalışıyorlar. 2003 tarihinden itibaren, İŞKUR ile yaptığımız değişik projelerden faydalanan engelli kardeşlerimiz hem bir meslek sahibi oldu, hem de gerçekten öz güvenlerini kazanarak toplumsal yaşama konusunda rehabilite oldular. Biz dernek olarak 2003 ve bu tarihe kadar dernek binamızda verdiğimiz eğitimlerin ne kadar faydalı olduğunu çıplak gözle gördük.” dedi.

 

KASSAP: “VASIFLI ENGELLİLER İŞE ALINDI”

Hiç bir kursa katılmayan ve yine hiç bir vasfı olmayan engellilerin iş bulamadığını vurgulayan Başkan Kassap, “Önceden engelli kardeşlerimiz iş başvurusunda buluyordu. Ancak vasıfları olmadığı için işe alınmıyorlardı. Ancak açtığımız bu kurslar sayesinde engelli kardeşlerimiz meslek edindiler ve vasıflı elaman oldular. Ve İŞKUR ile açtığımız operatörlü ön muhasebe, wep tasarımı ya da bilgisayarlı ön muhasebe kurslarında başarılı olan engelli kardeşlerimiz iş buldular. Yani İŞKUR’un yaptığı projelerin engelliler için ne kadar önemli olduğunu ispatlıyor. Yani bu vesile ile engellilerin, İŞKUR’un vermiş olduğu bu kurslarla hayata tutunduğunu gördük ve görmeye de devam edeceğiz. Dileğimiz bu gibi kursların Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Ulusal Ajans’ının da bu gibi kurslarda engellilere öncelik vermesini gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

 

KASSAP: “ENGELLİLER ADINA TEŞEKKÜR EDERİM”

İŞKUR’un almış olduğu bireysel hibe programı için tüm engelliler adına yetkilere teşekkür eden Başkan Kassap, “İŞKUR’un engelliler için bireysel hibe kredisinin çok yerinde ve olumlu buluyoruz. Engelliler bu hibe kredisini gerçek manada kullanır ise hem ekonomimize faydası olur, hem de kendisini tamamen hayata bağlamış olur. Ayrıca engelli kardeşimiz şimdiye kadar yaşamış olduğu zorlukları bir kenara bırakıp kendisini gerçekten bir işveren olarak ifade etmeye başlar ve daha çok hayata tutunur. Bu hibe programını uygulayan, İŞKUR Genel Müdürü ile birlikte 81 ilin müdürlerinin katkısı olduğuna inanıyorum. Bu ve bunun gibi projeleri devamını dilerken, bu projede emeği geçenlere de tüm engelliler adına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.