TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriye ekmeği yok satıyor

Adana’da üretilen ve kilo yapmaması ile bilinen Suriye ekmeğine her geçen gün talep artıyor. Kentin yapı sıra ülke geneline üretilen ekmekler gönderilerek iç piyasaya sunuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2014 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Suriye ekmeği yok satıyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Türk, Suriye ortaklığı ile kurulan Suriye Ekmeği üretimi yapılan ekmek fırınında günde 25 bin adet ekmek üretimi yapılıyor. Üretilen ekmekler başta Adana olmak üzere talep üzerine ülke geneline gönderiliyor.

Adana’nın Merkez Yüreğir İlçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan Suriye Ekmeği üretim fırınında üretilen emeklere her geçen gün talep artıyor. Adana’da tek merkezde başlayan üretimler kısa sürede yoğun talep görünce 2. şubenin açılmasına vesile oldu.  Açılan 2. Şubede Seyhan İlçesi Gürselpaşa mahallesinde faaliyete geçtiği öğrenildi. Özellikle kilo yapmadığı düşünülen ekmekler adeta yok satmaya başladı. Adana’nın yanı sıra kilo yapmayan Suriye Ekmeğine kent dışından da talep oldu. Bunun üzerine yapılan ekmekler servis araçları ile Türkiye genelindeki birçok kente servis ediliyor.

25 BİN ADET EKMEK ÜRETİMİ

Suriye Ekmek fırınının ortaklarından Latih Haj Jned, üretimlerini yaptıkları ekmekleri Türkiye’nin bütün illerinde bulunan bir alış veriş merkezinde sattıklarını söyledi. Kentin birçok yerinde de satışlarının devam ettiğini aktaran Jned, ekmekleri diğer illerden de istediklerini savundu. 2 üretim merkezlerinde günde 25 Bin adet ekmek ürettiklerini vurgulayan Jned, günlük satışlarının ise 2 Bin 500, paket olduğunu belirtti. Bir pakette 10 adet ekmeğin bulunduğu söyleyen Jned, bir paket ekmeği 2 TL’den sattıklarını dile getirdi.

KİLO YAPMIYOR

Ürettikleri ekmeklerin kilo yapmadığının altını çizen Jned, “Ekmeklerimiz kilo yapmıyor. Bu nedenle talep yoğunluğu var. Hem Türkler, hem Suriyeliler gelip ekmeklerimizden alıp tüketiyorlar. Bizim ekmeklerimizin tercih edildiği için çok memnunuz. Türk ortaklığı ile fırınımızı açtık. Vergi mükellefiyiz. Üretimlerimiz kaçak değil. Herkes güvenle ekmeklerimizden alıp tüketebilir. Geçtiğimiz zaman içinde 2. Şubemizi Seyhan ilçesinde açtık. Yeni makinelerle üretimimiz devam ediyor.”ifadelerini kullandı.

SURİYE UNLU MAMÜLLERİ GELİYOR

Suriye ekmeğinin yanı sıra unlu mamüllerine yönelik yeni girişimlerinin bulunduğu da açıklayan Jned, Suriye simidi yapacaklarını işaret etti. Suriye simidinin normal simit şeklinde olmayacağının altını çizen Jned, “Unlu mamüllerimiz bize özel olacak. Simitlerimiz yuvarlak olmayacak. Düz bir şekle sahip olacak. İnşallah bu ürünümüzde beğenilecektir. Bu arada bize hem destek olan Türk halkı ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.