TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğir Sanayi Çarşısı’nın yeni yeri belli oldu

Yüreğir Sanayi Çarşı’nın Yumurtalık yolu Çiçekli (İnepli) Köyü civarına kurulacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2014 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2014 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yüreğir Sanayi Çarşısı’nın yeni yeri belli oldu

Yüreğir Sanayi Çarşısı’nın yeni yeri belli oldu

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Yıllardan buyana Adana’ya hizmet veren Yüreğir Sanayi Çarşı’nın Yumurtalık yolu Çiçekli (İnepli) Köyü civarına kurulacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Madeni Sanatkarlar Tornacılar, Kaynakçılar Odası Başkanı Abdusselam Mortape,  Yüreğir Sanayi Çarşı’nın yeni yerinin belirlendiğini söyledi. Yumurtalık yolu Çiçekli (İnepli) Köyü civarında 300 dönümlük hazine arazisi içerisine sanayi çarşılarının yapılacağını belirten Mortepe, yapılacak yerin şuan ki çarşıları ile arasında 8.5 kilometre uzaklıkta olduğunu aktardı. Ulaşım sorunun bulunmayacağı bir noktada sanayi çarşılarının yapılacağı kaydeden Mortepe, bir çok dolmuşun bu güzergahı kullandığını işçiler açısından da, gelmek isteyen diğer misafirler açısından da ulaşım sorunu yaşanmayacağı ifade etti.

Konuyla ilgili kendilerine Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın da destek verdiğini anlatan Mortepe, “Bizlere destek veren başta Başkan Mahmut Çelikcan olmak üzere, Adana Esnafve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık ve Nihat Sözütek’e teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsi bizler için çok çaba gösterdiler. İnşallah yeni yerimizin yapılıp faaliyete geçmesi ile her şey daha da iyi olacaktır. “ şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan sanayi esnafını ziyareti esnasında konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı; “Sanayi çarşımız yıllardan bu yana Adana’ya hizmet ediyor. Ancak artık şehrin ortasında kalmış durumda. Sanayi çarsısı içerisinde ve çevresinde trafik yoğunluğu çok fazla. Buraya gelen vatandaşlarımız esnafımız yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşıyor. Benim şahsi görüşüm hem Yüreğir’e hem Adana’ya yakışan modern bir sanayi çarşısı kurulması gerekmektedir. Zaten Sanayi çarşısı içerisindeki binaların birçoğunun bazı sıkıntılarını olduğunu biliyorum. Yıllardır faaliyette olduğu halde hala arsa gözüküyor. Esnafımız binalarında yenileme ve düzenlemede yapamıyorlar. Sanayi Çarşımızın bulunduğu bölge de Yüreğir’in merkezi olmaya çok uygun bir yer. Ancak buna sanayi çarşısı esnafının da kabul etmesi lazım. Yapılacak olan sanayi sitesi bölgenin konumu ve yapısı gereği mutlaka Yüreğir’e yapılması gerekmektedir’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.