TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TARLAN’IN “SURİYELİ YOLLARDA” FOTOĞRAF SERGİSİ GAZİANTEP’TE

Adanalı fotoğraf sanatçısı Kemal Vural Tarlan’ın, Suriyelilerin mülteci olarak gittikleri yerlerde karşılaştıkları sorunları konu edindiği ‘Suriyeli Yollarda’ fotoğraf sergisi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2014 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2014 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
TARLAN’IN “SURİYELİ YOLLARDA” FOTOĞRAF SERGİSİ GAZİANTEP’TE

GAZİANTEP (İHA) - Kırkayak Sanat Merkezi’nde görücüye çıkarılan sergide 55 fotoğraf yer alıyor. ‘Suriyeli Yollarda’ fotoğraf sergisini ilk olarak Londra Rich Mix Kültür salonunda sanatseverlerle buluşturan Tarlan, çektiği fotoğraflarla Suriyelilerin hayatlarını kurtarmak için çıktıkları yollarda karşılaştıkları güçlükleri anlatıyor.

‘Suriyeli Yollarda’ fotoğraf sergisinin 2 yıl önce başladığını belirten Tarlan, “‘Suriyeli Yollarda’ projesinin fotoğraf sanatçısıyım. Proje yaklaşık 2 yıl önce başladı. Suriye sınırından İngiltere’ye kadar farklı ülkelerde Suriyeli mültecileri takip ettik. Farklı bölgelerde Suriyeli mültecileri fotoğrafladık” dedi.
Farklı sanat dallarının iç içe geçtiği bir sergi açtıklarını dile getiren Tarlan, “Sergiyi ilk başta Londra’da ondan İstanbul’da ve dün de Berlin’de açıldı. Biz Suriyeli mültecilerin peşinden giderken mülteci olma duygusunu ve insanların yaşadıklarını fotoğraf ve sanatla anlatmaya çalıştık. Sergimiz bir yönüyle vicdani bir sergi. Sınırın farklı bölgelerinde fotoğraflar alındı. Fransa ve İngiltere’de de fotoğraflar çekildi. Sergimiz bölüm bölüm sergileniyor. Kırkayak Kültür Merkezi’nde 55 fotoğraflık bir sergi açtık. İleriki günlerde Türkiye ve Dünya’nın farklı bölgelerinde sergimiz açılacak” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.