TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE AŞURE DAĞITTI

Muharrem ayı dolayısıyla Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun üyelerine aşure dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2014 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2014 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE AŞURE DAĞITTI

ADANA (İLKHABER) Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun yaptığın açıklamada  mübarek Muharrem ayında aşure dağıtmanın dini bir uygulama olmakla birlikte Türk kültürünün de bir parçası haline geldiğini söyledi.

Dolgun: “Kerbela’da katledilen Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı ve tüm şehitlerimizi Muharrem ayı vesilesiyle bir kez daha yad ediyoruz. Allah İslam alemine böyle bir acı bir daha yaşatmasın. İnsanlık  tarihsel süreçte çok acılar çekmiştir.  Bu acılara kötü yönetim ve yöneticiler sebep olmaktadır. Kerbela’da çekilen acılar gibi “Zalimlere ve zulümlere birlikte direneceğiz. Bundan sonrası bizim dimdik ayakta, birbirimize sımsıkı bağlı olarak yaşamamızla mümkündür.” dedi.

Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun konuşmasını şöyle sürdürdü

“Muharrem ayı, Kuran’ı Kerim’de kıymet verilen dört aydan biridir. Peygamber Efendimiz (SAV) Muharrem ayının değerini anlatmak için ondan “Allah’ın ayı” diye söz etmiştir. Hadis-i Şerifte Muharrem ayı için; “Allah’ın ayı” denilmesi bu ayın şerefine işaret içindir. Bu ayın en kıymetli günü de Aşure Günüdür. Allah, birçok duayı Aşure Günü kabul etmiştir. Peygamber Efendimiz yine bir hadisi şerifinde; “Aşûre Günü zerre kadar sadaka veren kimseye, Allahu Teâlâ Uhud dağı kadar sevap verir.” buyuruyor. Aşure gününün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Bugün bu ruhtan feyiz alarak bütün bir ömrü hayır ve güzellikler içinde geçirmek için çokça dua edilmesi gereken bir gündür. Cenab-ı Allah bizleri birlikten beraberlikten iyilikten güzellikten ayırmasın. Bundan 1374 yıl önce Kerbela’da katledilen Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşı ve tüm şehitlerimizi Muharrem ayı vesilesiyle bir kez daha yad ediyoruz. Allah İslam alemine böyle bir acı bir daha yaşatmasın. Türk İslam aleminin huzur, birlik ve beraberlik içerisinde ve dış plan ve kirli organizasyonlardan başarıyla çıkmasını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.