TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ACELECİ BEBEKLER ŞİMDİ KOCAMAN OLDU

Yaşama, prematüre bebek olarak “merhaba” diyen, hayatta kalabilmek içinse uzun ve çileli yollar kat eden çocuklarla, aileleri Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi Seyhan Hastanesi’nde düzenlenen etkinlikte sağlıklı günlerin tadını çıkarttılar.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2014 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2014 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ACELECİ BEBEKLER ŞİMDİ KOCAMAN OLDU

ADANA (İLKHABER) - Hastanenin “Yenidoğan bilim dalı” tarafından, dünya prematüre günü kutlamasına yönelik düzenlenen etkinlikte, dünyaya “beklenen doğum zamanından erken gelen” çocuklar ve aileleri güzel bir gün geçirdiler. Bu etkinliğe Başkent Üniversitesi yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yatarak izlenmiş ve taburcu edilmiş prematüre doğan çocuklar ve aileleri ile halen yatmakta olan bebeklerin aileleri katıldı.

PREMATÜRE DOĞSALAR DA YALNIZ DEĞİLLER
Etkinlikte konuşan B Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi Yenidoğan Bölüm sorumlusu Prof. Dr. Hande Gülcan, dünyaya prematüre olarak gelen bebekler için 17 Kasım’ın Dünya Prematüre Günü olarak kutlandığını söyledi. Prof. Dr. Gülcan, “Biz de yenidoğan bölümü olarak düzenlediğimiz bu etkinlik ile, prematüre olarak dünyaya gelen ve zorlu bir yaşam mücadelesi ile yaşama tutunan bebeklerimizin ve ailelerinin sevincine ortak olmak ve mutluluklarını paylaşmayı istedik" diye konuştu.
Neşe içinde ikramların yenilip içildiği etkinlikte aileler, çocuklarının doğduğu günden itibaren gelişim süreçlerini fotoğraflayan ve slayt haline getirilen video klibi izlerken göz yaşlarını tutamadı ve duygulu anlar yaşandı.
Etkinlikte 23 haftalık ve 560 gram olarak doğan ve 4,5 yaşındaki Ayşe Melis Karaca’nın Atatürk için okuduğu şiir ise bütün katılanların beğenisini kazandı. Günün sonunda kesilen pasta ve dağıtılan katılım sertifikaları ile mutlu olan çocuklar ve ailelerin görüntüleri objektiflere güzel karelerle yansıdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.