TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BARIŞIK: ÖĞRETMENLERE SAYGI KUTSALDIR

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Adana ESOB ve Adana TKKNNEO Başkanı Kazım Barışık, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle eğitim ve öğretim camiası çalışanlarını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BARIŞIK: ÖĞRETMENLERE SAYGI KUTSALDIR

ADANA (İLKHABER) –  Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefinin gerçekleşmesinde, en önemli görevi öğretmenlerin üstlendiğini belirten Başkan Barışık, bir ülkenin çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasında da, eğitim ve öğretimin çok önemli rol oynadığını söyledi. 

Öğretmenlerin, geleceğimize ışık tutan eğitimciler olduğuna dikkat çeken Barışık, onlara gösterilecek saygının da anne – babaya gösterilen saygı kadar kutsal olduğunu ifade ederken, ”Kutsal bir görev yapan öğretmenlerimize her alanda sahip çıkmak ve baştacı etmek görevimizdir. Öğretmene sahip çıkmak, çocuklarımıza, dolayısıyla geleceğimize sahip çıkmaktır. Çünkü öğretmenlerimiz, çocuklarımıza hem ana hem de baba gibidir. Öğretmenlerimizi yalnız 24 Kasım’larda değil her zaman hatırlamalı ve sahiplenmeliyiz.” dedi.

 Barışık, mesleklerini fedakârca icra eden eğitim camiasının ilim ve irfan orduları olan öğretmenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ekonomik yönden her zaman desteklenmesi gerektiğine de işaret ederek şöyle dedi:

 “ Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) ‘İlim Çin’de dahi olsa, gidip öğreniniz’, Hz. Ali’nin de ‘Bana bir kelime öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ deyimleri, eğitim ve bilimin asırlardır önemli olduğu gerçeğini gözler önüne sermektedir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözü ve başöğretmenlik görevini üstlenmesi, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki önemini, saygınlığını daha da pekiştirmektedir. Bu vesileyle, şahsım, tüm esnaf ve sanatkârlarım adına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor, hakkın rahmetine kavuşan tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan eli öpülesi öğretmenlerimize sonsuz başarılar diliyor, şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.