TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UKRAYNA YÜKSEK ATLAMA MİLLİ TAKIMI ADANA’DA

Ukrayna Yüksek Atlama Milli Takımı Antrenörü Gennadiy Zuev, ülkelerinde hava koşullarının kötü olduğunu, ayrıca Adana’daki gibi tesislere sahip olmadıklarını, bu nedenle sporcuların çalışmalardan memnun olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
UKRAYNA YÜKSEK ATLAMA MİLLİ TAKIMI ADANA’DA

 ADANA (İLKHABER) - Zuev, Yüreğir Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nde, ekibin çevirmeni Uğur Küçük’ün katkılarıyla yaptığı açıklamada, bir ay kamp yapacakları Adana’ya milli ve rekortmen atletler Andrei Protsenko, Irina Kovalenko ve Andrei Kovalyov ile geldiklerini, önümüzdeki yılın Ocak ayında Ukrayna Şampiyonası, 2015 yılında ise Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da Avrupa Şampiyonası, aynı yıl Çin’in Başkenti Pekin’de gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası, en önemli hedeflerinin ise 2016 yılında Temmuz ayında Brezilya’nın Rio De Janeiro kentinde yapılacak Olimpiyat Oyunları’ndan madalyalar kazanmak olduğunu kaydetti.
Adana’daki çalışma ortamının mükemmel olduğunu belirten Zuev, şunları söyledi:
“Ukrayna hava koşulları soğuk bir ülke. Ayrıca, atletizm pisti, cimnastik ve fitness salonu, sauna, yatakhane ve yemekhanenin aynı kompleks içinde bulunduğu bir tesise sahip değiliz. Adana’da hazırlanmak büyük avantaj. Bu nedenle sporcularımız çok mutlu. Bize tüm olanakları sunan İl Spor Müdürü Hadi ve ekibine teşekkür ederiz. Ukrayna’nın yüksek atlamada en başarılı milli ve rekortmen 3 sporcusuyla Adana’ya geldik. 3 sporcunun da Avrupa, dünya genelinde önemli dereceleri bulunuyor. Özellikle dünyada 240’ın üzerinde yüksek atlayan 5 sporcudan birisi olan Andrei Protsenko’dan olimpiyat madalyası bekliyorum. Bize antrenman için tesisleri açan, diyetisyen gözetiminde 3 öğün yemek sunan, Türk Atletizm Milli Takımı ile aynı mekanda konaklamamızı sağlayan İl Spor Müdürü Hadi ile ekibine teşekkür ederim.“

“ADANA’YA KAMP İÇİN YENİDEN GELMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Adana’daki kampın ardından yine bir aylığına Aralık ayında Portekiz’de kamp yapacaklarına dikkati çeken Zuev, “Gerçeği söylemek gerekirse Adana’daki olanakları hiçbir yerde bulamayacağız. Büyük olasılıkla Ukrayna Atletizm Federasyonu yetkilileriyle bir daha konuşarak olimpiyatlara Adana’da hazırlanmayı düşünüyoruz. Çünkü burada derecelerimizi geliştirmek için her şey mevcut. Ayrıca sırıkla atlamada eski rekortmen atlet Sergey Bubka'nın Ukrayna'daki okulunun başantrenörü de olan Alexandr Symakhin’in Atletizm Federasyonu ile 2 yıllık sözleşme imzalaması ve çalışmalarını Adana’da sürdürmesi ayrıca bizlere destek olması da Adana’nın doğru seçim olduğunu gösteriyor” diye konuştu.
Zuev, Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nin tüm personelinin özveriyle görev yaptığını ve kendilerine çok iyi davrandığını, Türk yemeklerini çok sevdiklerini, en çok Türk kahvesi ve Türk baklavasına hayran kaldıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.