TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VALİ BÜYÜK'ÜN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Adana Valisi Mustafa Büyük, "Öğretmenlerimizin üzerlerine düşen görevleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de en iyi şekilde yerine getireceğine olan inancımız ve güvenimiz tamdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
VALİ BÜYÜK'ÜN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

ADANA (İHA) - Vali Büyük, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde, her geçen gün bir öncekinden daha fazla bilgi ve beceri gerektiren yaşam şartlarında, çocuklara nitelikli bir eğitim ve öğretim sunarak onları geleceğe hazırlarken, aynı zamanda ülkemizin geleceğini de inşa etmenin onurunu, değerli öğretmenlerin alınlarında bir yıldız misali parladığını ifade etti.
Büyük, mesajında daha sonra şunlara yer verdi:
"Bireylerin, toplumların ve ülkelerin geleceklerini şekillendiren yegâne olgu olan ve hayati önem taşıyan eğitim ve öğretimin neferleri, kuşkusuz ki siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, mutlu bir nesil yetiştirmek yolunda üstlendiğiniz ulvi görev, ülke ve toplum olarak geleceğe güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Bu nedenle siz değerli öğretmenlerimize duyduğumuz sevgi ve saygı tarif edilemez boyuttadır.
Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir” veciz sözleriyle vurguladığı üzere, geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın ve gençlerimizin bilim ışığıyla aydınlatılarak yetiştirilmesi amaç ve hedefinde, siz değerli öğretmenlerimizin üzerlerinize düşen görevleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de en iyi şekilde yerine getireceğinize olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Sizler sayesinde medeni dünyada hür, onurlu ve saygın bir toplum olarak sonsuza kadar var olacağımıza dair en ufak bir endişemiz yoktur.
Bu duygu ve düşüncelerle. çocuklarımızın ve gençlerimizin, özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen, milli ve manevi değerlere saygılı, demokratik değerlere bağlı bireyler olarak yetişmelerine öncülük eden siz değerli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık huzur, başarı ve mutluluklar diliyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.