TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şanlıurfa’da coşkulu kutlama

Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları coşkuyla geçti.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Şanlıurfa’da coşkulu kutlama

Şanlıurfa’da coşkulu kutlama

 

 

 

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları coşkuyla geçti.


İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan kutlamalar saat 10:00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okul Müdürü Mehmet Demirok’un açış konuşması ile başlayan törenler, “Öğretmenliğin Tarihimizdeki Yeri” isimli belgeselin izlenmesi ve stajyer öğretmenler adına yapılan konuşmadan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı.

 

Vali İzzettin Küçük de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Değerli öğretmen arkadaşlarım, en kıymetli varlıklarımız değerli çocuklarımız. Çocuklarımızı bırakın bir yere çoğu zaman akrabalarımıza bile emanet edemiyoruz. Ama sizlere hergün çocuklarını emanet ediyoruz. Herkesin hayatında akrabalar vara ama muhakkak bir veya bir kacı öğretmendir , en azından bizim çağlarda bizim nesilde öğretmenlerimiz bizim idolümüzdür. Hala ben bir çok öğretmenimi sevgiyle özlemle saygıyla anıyorum.

 

Ülkemizde son yıllarda devlette ayrılan  üçte payın en çoğunu milli eğitim alıyor. Eskiden öyle değildi , başbakanlıklar, milli eğitim 3, 4’ e  yada 5’e giriyordu. Şuanda öyle değil, en büyük fark hemde aradaki fark büyük olmak üzere, bu sene 200 tane okul açtık, yaklaşık 85, 90 okulda ya ihalesi yapılıyor ya inşaat devam ediyor veya bitmek üzere, iki sene içinde yapılmış ve yapılacak olan okul sayısı 300 bulacak, muazzam bir rakam bu ilin başarısı, hiçbir mazeret başarını yerini tutamaz, hepimiz hep beraber ilkönce kendimizin başarısı için çalışacağız, bundan sonra başarısızlık olursa çocuklarımızın değil, bizim ve ailelerindir. Değerli öğretmen arkadaşlarım; sizler de biliyorsunuz ki, insan ruhu olan bir varlıktır. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandıralım. Bu ilin Valisi olarak sizlerden ricam; derslerin ilk yarım saatini kitap okumaya ayıralım. Kitap Okuma saati oluşturalım. Kitabın yerini hiç bir şey tutmaz. İnternet, sinema veya başka bir şey, Hiçbir zaman kitabın yerini tutmaz. Çünkü bunlarda beyin pasiftir. Ancak kitap okumada öyle değildir. Beyin hep aktiftir.

 

Bundan sonra göreve başlayacak öğretmenlerimize hayırlı olsun diyorum, şehit düşen öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Siz öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

 

Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesinin takdimi ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden program şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ve Mahalli Sanatçı Ali Toprak’tan solo türkülerle sona erdi.

 

Törenlere Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile, birim amirleri, STK temsilcileri ve öğretmenler katıldı.




 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.