TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4 nesil bir arada

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile düzenlenen programda birbirinin öğrencisi olan 3 öğretmen ve en küçük öğrencileri bir araya getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
4 nesil bir arada

4 nesil bir arada

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana’da öğretmenler günü nedeni ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda 4 nesil öğrenci ve öğretmen bir araya getirilerek duygu dolu anlar yaşandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Atatürk Parkı’na çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlik daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, askeri erkan ve çok sayıda davetli katıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile öğrencilerden oluşan korunun bir birinden güzel eserlerin seslendirdiği program daha sonra yeni öğretmenliğe başlayan ve emekli olan öğretmenlerin konuşması ile devam etti. Ardından ise emekli öğretmen Suzan Başaran, öğrencisi emekli öğretmen Elif Ademoğlu, Ademoğlu’nun öğrencisi Öğretmen Yunus Göngör ve onun şuan ki öğrencisi olan küçük bir kız çocuğu sahneye çıkarak öğretmenliğin, nesilden nesile aktarılması tablosunu sergiledi. 4 nesil öğretmenlik ve öğrenciliği bir arada görenler duygu dolu anlar yaşadı.

Daha sonra bir konuşma yapan Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, öğretmene gösterilen saygının, topluma gösterilen saygı olduğunu savundu. Eğitimin bir politika olmadığını savunan Akpınar,  eğitimin ülkenin bekası olduğunu hatırlattı. Ülkenin her alanda gelişmesi için eğitimcilere büyük görevler düştüğünü dile getiren Akpınar, “İlimizdeki eğitim sorunları çözülmeyecek konular değildir. Sayın Valimiz ve hayır severlerimizin sayesinde bu sorunları çözeceğiz” dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, “Öğretmenlerimizi seviyor sayıyoruz. Bu seçkin camianın temsilcilerini emeklerinden dolayı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Daha sonra ise program halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.