TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu tavır bize hakarettir

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den randevu isteyen gazi ve şehit ailelerinin dernek başkanları randevu verilmesine rağmen gelmeyen Sözlü’ye tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bu tavır bize hakarettir

  Bu tavır bize hakarettir

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den randevu isteyen fakat 7 ay sonra anca randevu alabilen gazi ve şehit ailelerinin dernek başkanları randevu günü geldiğinde aranarak randevu yerinin itfaiye garajı alarak bildirildi. Garaja gidip saatlerce beklemelerine rağmen Hüseyin Sözlü’nün randevuya gelmemesi üzerine garajı terk eden gazi ve şehit ailelerinin dernek başkanları dün konuyu protesto etmek amaçlı basın açıklaması yaptı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde toplanan şehit aileleri ve gazileri adına basın açıklaması yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Tamer Uman, Türkiye Harp Malulu Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun, , Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Adana Şube Başkanı Emine Bilgen ve şehit eşi ve ailesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’ni arayarak 24 Nisan 2014 tarihinde randevu talep ettiklerini söyledi. Randevu taleplerindeki amaçlarının yeni seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı’nı görevine seçildiği için tebrik etmek olduğunu aktaran Uman, randevu talebinden 7 ay sonra, dün saat 11:30'da kendilerine karşılık verildiğini söyledi. Aynı gün, 08:30'da randevu saatinin ve daha sonra da randevu yerinin değiştirildiğini kendilerine telefonla aranarak bildirildiğine dikkat çeken Uman, yeni randevu yeri olarak kendilerine itfaiye garajının söylendiğini kaydetti. Başkan Hüseyin Sözlü'nün kendilerini makamında kabul etmesini beklerken sigara dumanından geçilmeyen küçük bir odayla karşılaştıklarını vurgulayan Uman, saatlerce bu odada beklediklerini söyledi. Randevuya gidenlerle birlikte karar alıp saatlerce bekletildikten sonra itfaiye garajından ayrıldıklarını dile getiren Uma,  Başkanın randevuya gelmeme sebebi olarak bir milletvekiliyle görüşmesi olduğunu, kendilerini daha sonra kabul edeceğini söylediklerini savundu. 

Bu tavrın kendilerine değil, temsil ettikleri şehitlik ve gazilik onuruna hakaret niteliğinde olduğunun öne süren Uman, "Orada daha ne kadar bekletilip alçaltılacağımızı kestiremediğimiz için topluca orayı terk ettik. Ne hazindir ki şuana kadar da hiçbir belediye yetkilisi arayıp bırakın özür dilemeyi, gönlümüzü almak adına bir iki cümle etmedi. Demek ki bu hareketimizden memnun dahi olmuşlar ve bizden kurtulmuşlardı. Bizler önemli bir misyona sahip kurumlarız. Senede belki bir kez bu tip ziyaretler yaparız ve hem mülki hem de idari amirlerimizden yapamayacakları hiçbir şeyi talep dahi etmeyiz. Gönül isterdi ki sayın başkanımız görüştüğü konu ne kadar önemli olursa olsun, kim olduğunu bile öğrenemediğimiz milletvekilimizle beş dakikacık da olsa bizleri görüştürüp tanıştırabilirdi. Bizler de böylelikle seçimlerden beri yüzünü görmediğimiz milletvekilimizle görüşebilmenin mutluluğunu yaşamış olurduk" dedi.

Kurtuluş savaşı meşalesinin ilk ateşlendiği yer olan Adana’nın her konuda olduğu gibi bu konuda da sınıfta kaldığını savunan Uman, “Çünkü bizim Türkiye’nin il ve ilçelerindeki tüm şubelerimizin binaları ve hatta kalıcı gelirleri var. Bizler için ise yılda iki gün o da şehitler ve gaziler gününde birkaç hamasi söz söylenir, bir de seçimler öncesi derneğimize kadar gelinip vaatlerde bulunulur, sonra da hepsi unutulur gider. Üzücü ama gerçek tablo aynen böyle. Yapılan bu durum bize hakaret niteliği taşımaktadır. Bundan sonra bizler dernekler olarak uğradığımız her haksızlıkta bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak hareket ederek kamuoyunu bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.