TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fidan dikme şampiyonu oldular

Karaisalı Anadolu Lisesi, Dünya Okullararası Fidan Dikme Yarışması'nda 15 bin fidan dikerek Türkiye birincisi, dünya beşincisi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Fidan dikme şampiyonu oldular

Fidan dikme şampiyonu oldular

 

ADANA (İHA) - Karaisalı Anadolu Lisesi, Dünya Okullararası Fidan Dikme Yarışması'nda 15 bin fidan dikerek Türkiye birincisi, dünya beşincisi oldu.
Merkezi Finlandiya'nın Joensuu kentinde bulunan Uluslararası Çevre Okulu (ENO) tarafından düzenlenen Dünya Okullararası Fidan Dikme yarışmasında Karaisalı Anadolu Lisesi önemli bir başarı elde etti. Türkiye'den 600 okulun katıldığı yarışmada Karaisalı Anadolu Lisesi 1 yılda 15 bin fidan dikerek Türkiye birincisi, dünya beşincisi oldu. Okulun ödülünü müdür Ömer Saldanlı, Jeonsuu kentinde yapılan törende aldı.
Türkiye derece aldığı için 2015 yılında ödül töreninin Adana'da yapılması planlanıyor.

UNO NEDİR?
Uluslararası Çevre Okulu (ENO) “Environment Online”, “Dünyanın 124 ülkesinde binlerce okulun ortak olduğu Uluslararası Çevre Okulu'nun (ENO) çevre hareketi. ENO programı çevresel bilinçlilik ve sürdürülebilir gelişim hakkında okul dönemi içinde haftalık temelde çevresel çalışmalar yürüten küresel bir web okulu. 2000 yılından itibaren Finlandiya merkezli olarak faaliyet gösteren ENO’nun amacı sürdürülebilir ve geliştirilebilir bir çevre bilinci oluşturmak. Global bir iletişim ağı olan ENO programında “Dünya Nefes Alacak” sloganıyla yürütülecek olan fidan dikme kampanyası bulunuyor. Bu kampanya çerçevesinde her yıl en fazla fidan diken okullara ödül veriliyor.
ENO’nun etkinlik kapsamında 2017’ye kadar 100 milyon fidan dikme hedefine katkıda bulunacağı tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.