TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Eğitim Sen’den öğretmenleri buluşturan gece

Türk Eğitim Sen Adana Şubeleri tarafından öğretmenler evinde düzenlenen öğretmenler günü eğlencesinde unutulmaz anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türk Eğitim Sen’den öğretmenleri buluşturan gece

Türk Eğitim Sen’den öğretmenleri buluşturan gece

 

Türk Eğitim Sen  Adana Şubeleri tarafından öğretmenler evinde düzenlenen  öğretmenler günü eğlencesinde unutulmaz anlar yaşandı.

 

Hayatını kaybeden Öğretmen ve Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından  Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ile Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu şube başkanı Selahattin Dolgun Günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

Dolgun, adam kayırmacılığın, hak gaspının cüretkarca yaşandığı bu süreçte; tehditlere ve ahlaksız tekliflere karşı onurluca bir duruş ortaya koyan bütün üyeleri yürekten kutladığını belirterek, “Kamu sendikacılığının tarihinde altın sayfalarda yerimizi alıyoruz. Bu dönemde sendikacılık yapmak, sivil toplumun sesi olmak her babayiğidin harcı değildir ve kesinlikle takdir edilmesi gereken bir tutumdur.” şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMENE SAYGI, AYNI ZAMANDA GELECEĞİMİZE YATIRIM YAPMAKTIR”

Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu şube başkanı Selahattin Dolgun, her Öğretmenler Günü’nde Hükümet erkanının hamaset dolu nutuklar attığını fakat daha sonra aynı duyarsız tavırlarını devam ettirdiğini söyledi. Dolgun konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Öğretmenlerimiz artık bu kandırmacalara itimat etmiyor. Siz bir yandan öğretmenleri tahkir edecek, toplum nezdinde itibarını rencide edeceksiniz; diğer yandan sözde duygusal konuşmalarla günü geçiştireceksiniz. Öğretmenlerimizin algısına hakaret etmeyin artık. Dönemin Başbakanı şimdinin Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın (Öğretmenler 15 saat çalışıyor, diğer memurlar 40 saat çalışıyor. Öğretmenler 3 ay tatil yapıyor, memurlar 20 gün izin kullanıyor. Fakat öğretmenler daha fazla maaş alıyor…) sözlerini unutmadık. Bıçak gibi sırtımızda acısını hissediyoruz hala. Siz böylesine garip bir tutumla öğretmene hakaret ederseniz, diğer taraftan da öğrenci ve veliler tarafından öğretmene fiili saldırı olur, şiddet olur, darp olur. Dolayısıyla bu noktada öncelikli olarak toplumu idare edenlerin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerekir. Diliyorum, önümüzdeki zamanlarda yaşanan problemlerin çözümüne yönelik gelişmelere şahit oluruz. Unutulmasın ki, öğretmene saygı, aynı zamanda geleceğimize yatırım yapmaktır.” dedi.

Son dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşananlara da değinen Dolgun, özellikle yönetici atamalarında tarihte hiç görülmemiş bir tasfiyenin ve torpilin yaşandığını kaydederek, “Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşarı kamuoyu önünde verdikleri sözlerini yemişler ve bu nedenle de itibar kaybına uğramışlardır. Tüm ülke genelinde mülakat ve değerlendirme süreçlerinde şahit olunan fotoğraflar göstermektedir ki, Milli Eğitim teşkilatları çetelerin kontrolündedir! Her türlü entrika, hukuksuzluk ve yandaş kayırmacılık tüm ülke genelinde eğitimde kol gezmektedir. Hiç kimse sorumluluktan kaçamaz. En başta da koskoca eğitim camiasını çetelerin inisiyatifine terk eden Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşarı yaşanan bu rezilliğin baş sorumlularıdır. Kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal problemlerinde de değinen Dolgun 6 Aralık’ta Ankara’da yapılacak yürüyüş ve miting konusunda da bilgi vererek şunları söyledi: “6 Aralık’ta, enflasyon karşısında eriyen maaşlarımıza ek zam talebinde bulunacağız. Ekonomik ve sosyal problemlerimizi haykıracağız. Kamu hayatındaki yandaş kayırmacılığına ve hak gasplarına isyan edeceğiz. Bütün kamu çalışanlarını haklarına ve geleceklerine sahip çıkmaya, Ankara’dan ses vermeye davet ediyorum.”

 

 

SÖZLÜ ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KUTSAL MESLEK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise öğretmen mesleğinin kutsal olduğunu hatırlatarak, eşinin de bir öğretmen olduğunu belirterek, tüm öğretmenlerin Öğretmen Günü’nü kutladı. Türk Eğitim Sen Adana Şubeleri olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye öğretmenler adına Plaket veren Sendikacılar daha sonra Ozan Ali Ateş’in söylediği türkülerle müzik ziyafeti çektiler.

Öte yandan Türk Eğitim-Sen'in düzenlediği geceye Başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan Adana Büyükşehir Belediyesi müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Türk Eğitim Sen Adana  1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, öğretmenlerle yakından ilgilenirken, Ozan Ali Ateş ise söylediği türkülerle öğretmenleri eğlendirdi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.