TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yağmur altında fenerli protesto

Ellerinde fenerlerle yağmur, çamur demeden kadına şiddete tepki koymak için yürüdüler.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yağmur altında fenerli protesto

Yağmur altında fenerli protesto

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeni ile yağan sağnak yağmur altında yürüyüş düzenleyip basın açıklaması yaptı.

Adana 5 Ocak Meydanı’nda akşam saatlerinde bir araya gelen Adana Kadın Platformu üyeleri buradan ellerinde şemsiyeler ve fenerlerle İsmet İnönü Parkı’na kadar yürüyüş düzenledi. Yağan sağnak yağmura aldırış etmeyen kadınları görüntülemek isteyen basın mensupları da yürüyüş ve açıklama esnasında zor anlar yaşadı. İsmet İnönü Parkı girişinde grup adına basın açıklamasını
Cemre Topal okudu. Topal, erkek egemen sistemin kadın varlığını kabul etmeyen cinsiyetçi politikalarına karşı öfkeli olduklarını belirtti. Arin Mirkan, Kader Ortakaya'nın da direnişinde yükselen mücadele erkek egemen zihniyetin ürettiği şiddete karşı isyanın direnişi olduğunu savunan Topal, “Başta Ortadoğu'da olmak üzere savaşlarda kadınları her gün öldüren, ganimet olarak görüp kaçırarak köle pazarlarında satan, tecavüz eden erkek egemen zihniyete karşı direnişteyiz. Öfkeliyiz, her geçen gün pervasızlaşan erkek şiddetine karşı isyandayız. Artan nefret cinayetlerine, cinsiyet kimliği yüzünden trans kadınların şiddete ve toplumdan dışlanmasına ve transfobik bir toplum oluşturulmasına karşı isyandayız" dedi.
Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.