TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözler Adana’ya çevrildi

Mersin’de yapılan uygulama ile aşırı gürültü yapan “Modifiye” araçların trafikten men edilmesi Adanalı vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Gözler Adana’ya çevrildi

Gözler Adana’ya çevrildi

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana’da bazı modifiyeli araçların çıkarttığı aşırı yüksek sesli  egzoz sesleri, havalı korna sesleri ve aşırı yüksek sesle müzik yapan araçlar Adanalıları artık canından bezdirir duruma geldi. Son olarak Mersin’de yapılan uygulama ile egzoz ve müzik sistemi olan araçlar trafikten men edildi. Adana’da da böyle bir uygulama yapılmasını isteyen vatandaşlar başta Adana Valisi Mustafa Büyük olmak üzere, Emniyetin trafik birimlerine seslenerek, “Bizleri bu olumsuzluktan kurtarın” dedi.

Adana’da modifiyeli araçlardan çıkan sesler nedeni ile birçok vatandaş huzursuz olmaya devam ediyor. Güçlendirilmiş ses sistemlerini araçlarına takanlar ve en önemlisi normal egzozlarını abart yani çok ses çıkartan vaziyete getirenler trafikte günün 24 saati dolaşıyor. Özellikle akşam saatlerinde ve gece geç saatlerde kanal set üstü, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı gibi yollarda araçlarını bağırtarak hız sınırları tanımayan araçlar nedeni ile evlerinde oturanlar dahi rahatsız oluyor. Aşırı gürültü yapan araçların yanından hızla geçmesi durumunda neye uğradığını şaşırıp direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yapanların dahi olduğu ileri sürülüyor. Zevk olsun diye taktırılan egsozlar, müzik sistemleri ve kornalar konusunda kent içerisinde hiçbir denetimin yapılmaması ise dikkatlerden kaçmıyor. Egzozlara yapılan bir düzenekle polis noktalarından geçişler sırasında egzozlar sessizleştiriliyor. İnceleme yapılmadığı takdirde bu araçların gürültü çıkartan araçlar olduğu anlaşılmıyor. Bunun için denetimlerin yapılması gerekiyor.

Vatandaşlar, araçlardan oldukça yüksek seslerin çıktığını ve bunun kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Vatandaşlardan Zeki Kalcaran,  Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde gece geç saatlerde aşırı yüksek egzoz sesi ile araçların dolaştıklarını kimi zaman yataklarında uyurken dahi aşırı yüksek ses nedeni ile rahatsız olup uyandıklarını aktardı. Sadece egzoz sesinin değil kimi zaman havalı kornanın, kimi zaman ise aşırı yüksek sesle gecenin bir vakti çalınan müziklerin kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren Kalcaran, “Ancak bu zamana kadar hiçbir önlem alınmadı bu konuyla ilgili. Her gece hemen hemen aynı şekilde rahatsız ediliyoruz. Dün Mersin’de bir uygulama yapılmış ve yakalanan araçlar trafikten men edilmiş. Adana’da da bunun yapılmasını istiyoruz. Ki bende modifiyeli araçları çok seviyorum. Ancak kimseyi rahatsız etmemem gerektiğini de bildiğimden böyle yapanları tasvip etmiyorum. Sayın Valimizden, Trafik denetleme Şube Müdürlüğü’nden ve yetkili birimlerden gerekli denetimlerin yapılmasını istiyorum ki belki yapılıyordur ama bizim uykumuz her gece bölünmeye devam ediyor” dedi.

Mehmet Şen adlı kişi ise, kendisinin de modifiyeli araç tutkunu olduğunu ancak hiçbir zaman yüksek ses ve aşırı egzoz gürültüsü ile kimseyi rahatsız etmediğini dile getirdi. Yapılan bu gibi olayların insan haklarını ihlal ettiğini anlatan Şen,”Ben 2000 Evler mahallesinde oturuyorum. Ara sokaklarda bu tür arabaları görmek mümkün. İnsanlara yapılan en büyük saygısızlık budur bana göre. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok. Ancak bu kişilere cezalar yazılıyor mu bilmiyorum. Biz motosiklete binsek, otomobile binsek birçok kez cezalar ile karşı karşıya kalıyoruz. 74 Km hız ile giderken bile ceza yediğimiz oldu. Bu bize ders oldu. Ki bu kadar düşük bir hıza ceza yazılıyor da neden diğer araçlara yazılmıyor yada ceza kesiliyorsa neden aynı hareketler sergileniyor anlamış değilim. Daha kalıcı cezalar uygulanarak bu tür araçların trafiğe çıkmaları engellenmeli. Gerekirse sürücülerin ehliyetlerine dahil bence el konulmalı. Mersin’de araçlar trafikten men edilip egzozları çıkartılmış. Burada da aynısının yapılması gerekli” ifadelerini kullandı.

Öte yandan zevk için yapılan bu rahatsızlık verici egzoz ve ses sistemlerinin maliyetlerinin de oldukça yüksek olduğu görüldü. Aracınızı götürüp ses sistemleri taktırmak istediğinizde cebinizden çıkacak paranın 2 Bin ila 5 Bin lira arasında olduğu öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.