TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkdili Babuşçu’yu ağırladı

Şanlıurfa’da, AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları toplantınsa katılmak üzere kente gelen AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu İlkhaber Gazetesi'ne konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkdili Babuşçu’yu ağırladı

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) -

İstanbul AK Parti  İl Başkanı Aziz Babuşçu Başbakanla birlikte Şanlıurfa’ya gelmesi beklenirken askerlik arkadaşı Bayram Türkdili’nin misafiri olarak bir gün önceden Urfa’ya geldi. 

 

Şanlıurfa’da arkadaşlarının olduğunun hatırlatan Babuşçu, bunlardan birinin Mali Müşavir Abdullah Yeşil diğerinin de ŞUSKİ’de Emlak İstimlak Daire Başkanı Bayram Türkdili olduğunu aktardı. Şanlıurfa’da olduğu için huzur dolu olduğunu kentin manevi atmosferinde kendini çok mutlu hissettiğini belirten Babuşçu, Şanlıurfalıların misafirperverliğinin Suriyelilere göstermesinin çok anlamlı olduğunu vurguladı. 

 

Şanlıurfalıların Suriyeliler için bütün imkanlarını seferber ettiğini aktaran Aziz Babuşçu Şanlıurfa’nın çok anlamlı bir yer kent olmasının yanı sıra misafirperverlik içerisinde Suriyelileri karşılaşmalılarını belirterek şöyle konuştu; “Burası tarihi birikimi inancımız gereği neşet ettiği topraklar olması anlamıyla çok anlamlı. Müslümanlar açısından manevi anlamda karşılığı olan bir şehrimiz. Burada kadim dostlarımız var.

 

O yönüyle bizim için önemli. Beraber askerlik yaptığımız şimdi burada Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ’de Emlak İstimlak Daire Başkanı Bayram Türkdili, Elazığ’da noterlik yapan ama buralı olan Reşat Üşeş kardeşimiz okulda üniversitede beraber olduğumuz Yeminli Mali Müşavir Abdullah Yeşil kardeşimiz, bizi buraya ait eden çok gerekçemiz var. Ama biz burada genel merkezimizin AK Parti genişletilmiş toplantısının genel merkezin dışında, Ankara’nın dışında Anadolu’nun muhtelif illerinde yapılması düşünülen hareketle İl başkanları toplantısı için burada bulunuyoruz. Burada kardeşlerimizle değerlendirme yaparken Suriye’den son dönemde Kobani’den gelen mülteci kardeşlerimiz için bağrını açmış bütün imkanlarını onlar için seferber etmiş bir şehir burası. Suriyeli misafirler için ne yapabiliriz, birazdan bir toplantı ile hayırsever kardeşlerimiz kurumsal anlamda organize etmeye çalışan arkadaşlarımızla bir değerlendirme yapacağız. Belki onu İstanbul’da bir kampanyaya dönüştürmemize vesile olacak. O kampanya sonucunda da belki bir daha da Urfa’ya gelme imkanı bulacağız. Ben Burada bulunuyor olmamdan dolayı çok mutluyum, aynı zamanda heyecanlıyım. Buranın manevi havasını teneffüs etmekten dolayı da son derece huzurluyum.  Misafirperver kardeşlerimizle, arkadaşlarımızla beraberiz onlara teşekkür ediyorum. İnşallah Urfa bugün mültecilere kapısını açtığı gibi misafirperverliği artarak devam eder. Ama mültecileri karşılamak zorunda kalarak değil, Türkiye’nin birçok yerinden burayı ziyarete gelenler için misafirperverliğini sürerek devam eder. Suriye’den ya da başka bir coğrafyadan evini yurdunu, parkını, çoluğunu çocuğunu terk etmek zorunda kalan insanları misafir ederek değil o az olsun ama Urfa’nın misafirperverliği daim olsun’’

 

Şanlıurfa’da gelen Aziz Babuşçu’ya Şanlıurfalı arkadaşları ve Milletvekili Abdulkerim Gök eşlik etti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.