TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EKONOMİ GAZETECİLİĞİNİ UZMANINDAN ÖĞRENDİLER

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü’nün ‘İletişim Seminerleri’nde bu kez, Ekonomi Gazetecileri Derneği Doğu Akdeniz Temsilcisi Mehmet Uluğtürkan ağırlandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
EKONOMİ GAZETECİLİĞİNİ UZMANINDAN ÖĞRENDİLER

ADANA (İLKHABER) - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen ‘İletişim Seminerleri’ serisinin bu ayki konuğu Ekonomi Gazetecileri Derneği Doğu Akdeniz Temsilcisi Mehmet Uluğtürkan oldu. ‘Ekonomi Haberleri Nasıl Sevdirilir?’ başlıklı seminerde, medya dünyasında kendini iyi yetiştirmiş ekonomi muhabirlerine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Uluğtürkan, “Okuyucu bilgi edineceği haberin uzmanı tarafından yazılmasını talep ediyor. Gazetecilikte ihtisaslaşma dönemi daha da derinleşiyor. Artık ekonomi muhabirliği de alt dallarıyla büyüyor. Tarım, enerji, sağlık, otomotiv, finans muhabirlerinin hazırladığı haberler ilgi görüyor” dedi.

ÖNCELİK İŞE YARAMASINDA
Bundan 6 yıl önce Doğu Akdeniz Bölgesi iş insanlarına yönelik kurdukları ekonomi gazetesi Refleks’in Türkiye’nin en etkin yayınları arasına girmeyi başardığını belirten Uluğtürkan, ekonomi haberlerini sevdirme formülünü de açıkladı. Ekonomi haberinin somut bilgi içermesinin şart olduğunu ifade eden Mehmet Uluğtürkan, “Merak uyandıracak veri içeren haberi sevdirmenin en önemli unsuru işe yarıyor olmasıyla doğrudan ilintili. Yatırımcı, girişimci, evini geçindirmeye çalışan bir birey, okuduğu ekonomi haberinin işine yarayıp yaramayacağına bakıyor. En çok ilgi çeken ekonomi haberi, okuyucusuna en çok menfaat sağlayan metindir” diye konuştu.

KAVRAMLARI BİLMELİSİNİZ
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Uluğtürkan, başarılı bir ekonomi muhabirinin ekonominin tüm kavramlarına hakim olması gerektiğini söyledi. Haber kaynaklarıyla sürekli ve doğru iletişim kurabilen muhabirin başarılı olabileceğine dikkat çeken Uluğtürkan, “Yerel, ulusal ve uluslararası gündemden etkilenen ekonomide, ABD merkez bankası FED’i de semt pazarını da iyi takip eden muhabir olarak kendinizi yetiştirirseniz başarılı olursunuz” dedi.
Türkiye ekonomisi, 2023 hedefleri, orta gelir tuzağı gibi konulardaki soruları da yanıtlayan Uluğtürkan’a bölüm öğrencileri tarafından poster hediye edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.