TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEYHAN NEHRİ'NDEKİ BALIK ÖLÜMLERİ ÖNLENECEK

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Eylül ayı içinde Seyhan Nehri’nde balık ölümleri görüldüğü belirtilerek, Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle takip çalışmalarına başlandığı ve gerekli önlemlerin alınacağı kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
SEYHAN NEHRİ'NDEKİ BALIK ÖLÜMLERİ ÖNLENECEK

ADANA (İLKHABER) - Balık ölümlerine rastlanmasıyla beraber Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı olarak Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden konu ile ilgili destek istendiğinin belirtildiği açıklamada, “Su Ürünleri Fakültesinden Doç. Dr. Fatma Çevik ve Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürlüğü çalışanlarınca nehir üzerinden örnekler alınmış ve incelemenin ardından analiz raporu hazırlanmıştır. Yapılan çalışmalarda Seyhan Nehri’ne su giriş çıkışının yetersiz olması dolayısıyla nehirdeki su sıcaklığının 30 dereceye ulaştığı, buna bağlı olarak da toksik etki gösteren Microcystis SPP’nin (Mavi-yeşil alg) baskın hale geldiği ve sayıca çok olduğu tespit edilmiştir. Bu alg’in yoğun olması gece sudaki oksijenin tüketilmesine neden olmuştur ve balıklar için oksijeni yetersiz bir ortama zemin oluşturmuştur. Sonuç olarak balık ölümleri kaçınılmaz hal almıştır” denildi.

İLGİLİ KURULUŞLARA BİLGİ AKTARILDI
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nin Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’yle işbirliğinden çıkan sonucun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, ASKİ Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine aktarılması için, Adana Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda toplantı düzenlendi.Toplantı sonucunda Seyhan Nehrinde oluşan bu zehirli türle, balık ölümlerinin yıl boyunca takibinin yapılması ve önlemler alınması için karar alındı.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, “Daire Başkanlığı olarak baraj ve nehirlerimizin daha temiz hale gelmesi için yaz başından beri yoğun bir temizlik çalışması başlattık ve bu çalışmaların yıl boyunca sürecek. Çevreyle ilgili çalışmalarımızın bilimsel olarak da takibi devam edecek. Bu çalışmalardan ötürü kurumum adına Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine ve Doç.Dr. Fatma Çevik hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.