TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhteşem düğün

Mardin Sincar Aşiret Lideri Abdulkadir Sincar kızınının düğün merasimine bölgenin diğer aşiret liderleri de katıldı

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Muhteşem düğün

Adnan AVUKA

MARDİN  (İLKHABER) Mardin Sincar Aşiret Lideri Abdulkadir  Sincar Kızı  Cemre’yi yine akrabası olan İş Adamı Hıdır Sincar’ın oğlu Velit Sincar ile evlendirdi.

Alihansoy Düğün Sarayı’nda masallara konu olacak kadar güzel bir düğünle dünya evine giren Cemre ve Velit Sincar’ı bu mutlu günlerinde eş dost akrabaları yalnız bırakmadı. Gelin Cemre Sincar’ın Babası   Sincar Aşiret Lideri Abdulkadir  Sincar ile Damat Velit Sincar’ın  Babası Hıdır Sincar ailece gelen misafirleri kapıda karşılayıp “Hoşgeldiniz” diyerek ilgilendi. Düğüne Mardinli iş adamları, aşiret liderleri, siyasi parti il başkanları ve bölgenin çeşitli illerinden gelen büyük aile ve aşiret liderleri de katıldı.

Salona görkemli bir törenle giren genç çift ilk olarak piste çıkarak dans etti.  Ardından ise genç çifti misafirler dansta yalnız bırakmadı. Genç çiftin nikah şahitliğini ise 10 kişinin yapması dikkatlerden kaçmadı. Düğün töreninde genç çift bir geleneği gerçekleştirerek yere vazoları fırlattı. 10 katlı düğün pastasını alkışlar eşliğinde kesen genç çift, mutlu günlerinde mutluluklarının pastasını biribirlerine ikram etti. Pastası gelin damadın elinden, damat ise gelinin elinden yedi. Genç çiftin mutluluk pastası daha sonra davetlilere dağıtıldı.  Düğün merasimi boyunca halaylar eşliğinde eğlenen genç çift ve misafirlere Mardin’in ünlü mahalli sanatçısı Veysi  Güner ve arkadaşları  Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice Türkü ve şarkıları ile eşlik etti. Gecenin geç saatlerine kadar eğlenen gelin, damat ve gelen misafirler, düğünün sonunda ise zılgıtlarla genç çifti uğurladılar.

Cemre ve Velit Sincar, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan tüm konuklarına teşekkürlerini sundu. Bir ömür boyu bir birlerini sevip sayacaklarına söz veren genç çift düğünlerinde emeği geçen ailelerine de teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.