TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADANA’DA ‘PAPA’ TEPKİSİ

Anadolu Gençlik Derneği üyeleri Türkiye’ye gelen Papa Francis'i protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ADANA’DA ‘PAPA’ TEPKİSİ

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Cuma Namazı’nı Merkez Seyhan İlçesi Kemer Altı Camii’nde kılan Adana'da Anadolu Gençlik Derneği üyeleri daha sonra yaptıkları basın açıklaması ile Türkiye’ye gelen Papa Francis’ı protesto etti.

'Papa değil, alimler gelsin', 'Haçlı değil, İslam birliği' sloganları atan grup adına açıklama yapan Derneğin Liseler Komisyon Başkanı Enes Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Papa Francis'e gönderdiği davet mektubunu okuduklarını belirterek, "Kutsiyetpenahları Papa Fransuva hitabıyla başlayan bir mektupla çağırıldın ülkemize. O elindeki mektubun zarfını biz de açtık. Okuduk ve yazılanları reddettik" dedi.

Papa Francis'e 'yüce kişilik' denildiğini anlatan Şahin, "Dünya barışı ve insanlığın kardeşliği ve huzuru için göstermekte olduğunuz değerli gayretlerinizin olduğu ifade edildi. Sizden 'dünya barışı' istendi. Her şeyden önce bilmenizi isteriz ki şahsınıza gönderilmiş olan o 'davet mektubu' bu milletin size karşı hissettiği duyguları yansıtmıyor. Bilmenizi isteriz ki, bu millet için medet umulacak bir makam, sığınılacak bir liman olamazsınız. Belki, Hıristiyan dünyasının yüce kişiliğisiniz ama bu milletin indinde 'yüce kişilik' asla değilsiniz." diye konuştu.

Papa'nın Ayasofya'ya yapacağı ziyareti de değerlendiren Şahin, Ayasofya’nın fethin mührü olduğunu dile getirdi. Fethin bu mührünün, bu millete emanet olduğunu söyleyen Şahin, “Onu söküp alamayacaksınız. Bir gün ama bir gün mutlaka Fatih'in torunları fethin emanetçileri Ayasofya'ya bilet ile değil abdestle de gireceklerdir. Tüm bunlara rağmen maalesef eliniz sıkılacak. Törenler yapılacak, ayaklarınızın altına kırmızı halılar serilecek. İltifatlar yapılacak.. İslam dünyası karış karış işgal edilirken, koalisyon güçleri Irak'ta 2 milyon Müslüman'ı katlederken, Afganistan'dan her gün onlarca Müslüman'ın öldüğü haberini alırken, tüm bunlar karşısında tavrınızı biliyorken, ne Vatikan'ın devlet başkanı sıfatınızla, ne de Hıristiyan dünyasının Papası misyonunuzla size 'Hoş geldin' demiyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.