TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULUSLARARASI 5. KURTULUŞ MARATONU’NA DOĞRU

Adana Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Necmi Tadır, 4 Ocak 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek olan “Adana Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 5. Kurtuluş Maratonu”nun kentin sporu ve tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Maratona tüm üyelerin katılımını sağlayarak destek vereceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2014 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2014 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULUSLARARASI 5. KURTULUŞ MARATONU’NA DOĞRU

ADANA (İLKHABER) Tadır, 4 yıl kadar önce eski milli atlet ve maratoncu olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin destekleriyle kulübü kurduklarını, değişik meslek grubundan 120 kadar üyelerinin bulunduğunu, Başta iki kıtayı birleştiren ünlü Avrasya Maratonu olmak üzere Türkiye genelinde tüm yarışlara katılarak madalyalarla döndüklerini söyledi.

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü anısına gerçekleştirilecek Kurtuluş Yarı Maratonu’nun mimarının Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi olduğunu ifade eden Tadır, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Öncelikle her yıl üzerine koyarak daha kapsamlı gerçekleştirilen ve Adana’nın simgesi olan, Uluslar arası düzeye gelmesini sağlayan ve destek veren Vali Mustafa Büyük’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye teşekkür ederiz. Kentimizin sporuna ve tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan maratona tüm üyelerimizin katılımını sağlayacağız. Ayrıca, organizasyonda gönüllü olarak görev yapmaya hazırız. Maratonun güzergahı mükemmel.  Türk ve yabancı ünlü atletlerin katılacağı maratonun yapılacağı gün dileğimiz havanın da iyi olmasıdır.”

-MASTERLER PARKURU TANIMA KOŞUSU DÜZENLEDİ-

Tadır, üyelerle birlikte Atatürk Parkı önünde toplanarak 21 kilometrelik parkuru tanımak için hafif tempoda koşu düzenlediklerini, bunun parkuru tanımak için çok yararlı olduğunu, kentin tarihi mekânlarına dikkat çekilecek olan maratona büyük katılımın olacağına inandıklarını kaydetti.

-ÖDÜLLERİN YÜKSEK OLMASI KALİTEYİ ARTIRACAK-

Yarı maratonun yanı sıra, 4 kilometrelik halk koşusu, masterler ve engellilerin de ayrı değerlendirmeye tabi tutulacaklarını, bu sezon ilk kez ünlü Bayrak Şairi Arif Nihat Asya Teşvik ödülleri dağıtılacağını belirten Tadır, “Kadın ve erkek Katılımcılara yarışma logolu tişort, madalya ve katılım belgesi verilmesi çok doğru düşünülmüş. Herkes bu anlamlı ödülleri evinin veya işyerinin en belirgin bir tarafına asacaklar. Ayrıca, yarı maraton birincilerine 20’şer bin TL, toplamda 150 bin TL dağıtılması kaliteyi artıracaktır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.