TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirçalı, kaçak işçi sorununu meclise taşıdı

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Koordinatörlüğü kurulmasına rağmen neden önlenemediğini sordu

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2014 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2014 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Demirçalı, kaçak işçi sorununu meclise taşıdı

Demirçalı, kaçak işçi sorununu meclise taşıdı

 

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Koordinatörlüğü kurulmasına rağmen neden önlenemediğini sordu

ADANA--CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e Adana’da kayıt dışı işçi çalıştırılmasını sordu.

Ali Demirçalı, TBMM Başkanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele konusunda koordinatörlük  kurulmasına rağmen neden önlenemediğini sordu. Demirçalı, 4 Ekim 2006 Tarihinde  Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (Kadim) Projesi hayata geçirilidğini, projenin uygulanması ve sonuçların denetlenmesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorumluluğuna bırakıldığını belirterek, kayıt dışı istihdamla mücadeleyi planlı ve koordineli bir şekilde yönetmek üzere de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı bünyesinde Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Koordinatörlüğü kurulduğunu anımsattı.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

1-2002-20014 yılları arasında Adana ilimizde kayıt dışı çalıştırılan kişilerin sayısı kaçtır?

2-KADİM projesi uygulaması sonrasında gelişme sağlanmış mıdır? Alınan Önlemler nelerdir?

3-2002- 2014 yılları arasında Adana ilimizde kayıt dışı çalıştırılan yabancı kaçak işçi var mıdır? Var ise

4-2002-2014 yılları arasında Adana ilimizde mevzuata aykırı olarak çalıştırılan çocuk işçi sayısı kaçtır? Çocuk işçi çalıştırılmasının engellenmesi için alınan önlemler nelerdir?

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.