TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çakın’dan Kıbrıs Barış Harekatı fotoğraf sergisi

1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'nda gazeteci olarak 55 gün görev yapan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından Kurtar Çakın'ın "Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40.Yılında 40 Fotoğraf" konulu sergisi 13 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 14.30’da Yüzevler'de bulunan Adana Çimento Sanat Galerisi Adana Ressamlar Derneği'nde açılacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2014 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2014 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çakın’dan Kıbrıs Barış  Harekatı fotoğraf sergisi

 

 

ADANA(İLKHABER) - 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'nda gazeteci olarak 55 gün görev yapan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından Kurtar Çakın'ın "Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40.Yılında 40 Fotoğraf" konulu sergisi 13 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 14.30’da Yüzevler'de bulunan Adana Çimento Sanat Galerisi Adana Ressamlar Derneği'nde açılacak.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından gazeteci Kurtar Çakın'ın "Kıbrıs Barış Harekatı'nın 40.Yılında 40 Fotoğraf" konulu fotoğraf sergisi 13 Aralık Cumartesi günü Kurtuluş Mahallesi Yüzevler'de bulunan Adana Ressamlar Derneği Adana Çimento Sanat Galerisi'nde açılacak.

1974 yılında düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı'na Günaydın Gazetesi adına katılan ve adada 55 gün görev yapan Kurtar Çakın'ın savaş süresince çektiği siyah-beyaz ve renkli kareler sergide beğeniye sunulacak.

Çakın, 1974 yılında EOKA-B terör örgütü tarafından Kıbrıs'ın Muratağa ve Atlılar köylerinde en genci 16 günlük, en yaşlısı ise 95 yaşında olan 126 Türk'ün öldürüldüğü katliamları çektiği fotoğraflarla dünyaya ilk duyuran gazeteciydi.

Gazeteci Kurtar Çakın, savaş dönüşü ilk sergisini 1974 yılında açtığını belirterek, "Kahraman Türk Ordusu'nun 20 Temmuz 1974 yılında gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı'nda iki aya yakın bir süre görev yaptım. Bu süre içerisinde birçok olaya tanıklık ettim. Savaşın üzerinden 40 yıl geçti. Bu anlamlı 40'ıncı yılda 40 fotoğrafımla yeni kuşağın temsilcilerine bir şeyler anlatabilirsem ne mutlu bana.

Sergiyi Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü olan Temmuz ayında açmak istedim. Ancak sıcaklar ve bölgenin de nüfus yoğunluğunun düşük olması nedeniyle 13 Aralık 2014 Cumartesi günü açıyorum.

Sergide Atlılar ve Muratağa'da yaşanan katliamın fotoğraflarına da yer veriyorum. Dileğim savaşa katılan tüm gazetecilerin ve ordu film merkezi mensuplarının çektiği filmleri bir araya getirip ortak bir havuz oluşturarak, hem sergi açılması hem de bir kitap oluşturularak, o günlere ışık tutulmasıdır.

İnşallah attığım bu adımda; Kıbrıs Barış Harekatı’na tanıklık eden meslektaşlarımın duyarlılık göstereceğinden eminim. Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nün savaşa katılan gazetecileri ve fotoğrafçıları organize ederek anılarını anlatan bir almanak hazırlanmasını istiyorum" dedi.

Çakın'ın sergisi 13 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 14.30’da açılacak ve 15 Aralık 2014 Pazartesi gününe kadar ziyaretçilerin izlenimine sunulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.