TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orhan Kemal öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin düzenlediği ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği, Orhan Kemal 7. Öykü Yarışması’nın ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2014 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2014 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Orhan Kemal öykü yarışmasında  ödüller sahiplerini buldu

  
ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, Edebiyatçılar ve çok sayıda konuk katıldı.
Ödül törenini, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katkılarıyla ve ilgisiyle gerçekleştirebildiklerini belirten Halise Tekbaş, Orhan Kemal’in doğumunun 100. yıl etkinlerinin yapıldığı 2014’de denk gelmesinin, 7. ödül yarışmasını daha anlamlı kıldığını kaydetti.
Işık Öğütçü de “Bugün burada olan tüm konuklara, başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere teşekkür ediyorum. Buradan yeni Orhan Kemal’ler çıkmaması için bir neden yok” dedi.

“SANATA VE EDEBİYATA DESTEK VEREREK GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ”
Başkan Sözlü ise Orhan Kemal Öykü Yarışması’nın, kesintisiz şekilde 7 yıldır yapıldığını hatırlatarak, “Mensup olduğumuz Türk Milleti’nin dilini yaşatan, ona yazarak hizmet eden, Türkçeyi dünya dillerine tercüme edilen bir dil haline getiren büyük edebiyatçı, memleket insanına, bir değere elbette hizmet etmek bizim vazifemiz. Bu yüzden, bu etkinliğe katkı yaptığımız için bize edilen teşekkürlere çok gerek yok. Görevimizi yapıyoruz” diye konuştu.

“BU TOPRAKLARDAN ÇIKAN DEĞERLERE HÜRMET ÖNEMLİ”
Yunus Emre, Karacaoğlan, bu topraklarda yetişmiş Orhan Kemal gibi değerlerin, Türkçeye büyük katkı koyduğunu anlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Yunus Emre’nin 11. Yüzyıl’da yazdıklarını bugün hala okuyoruz ve anlıyoruz. Yunus Emre’yi büyük yapan, ölümsüz yapan odur. İşte Orhan Kemal de büyük hizmetler yapmıştır ve kendi değeri o şekilde ortaya çıkmıştır. İnsanlar bedenen ölümlüdür ama bıraktıkları eserlerle ölümsüzdürler. Cenab-ı Allah herkesi böyle eserler bırakıp, ölümsüz olanlardan yapsın. Bu topraklardan çıkan değerlere hürmet etmeye devam edeceğiz. Popüler kültürün üzerimize çöktüğü bugünlerde dilimizi yaşatan değerlerimiz çok daha büyük önem kazanıyor. Kendinizden olanın çok arka planda kalması eşyanın tabiatına aykırı. İşte dilimize hizmet edenler, katkı koyanlar bu aykırılığı yenmemizi sağlıyor. Bu yarışma aracılığıyla da Türkiye’nin gelecek vadeden genç edebiyatçılarını Adana’da misafir ediyoruz. Milletimizin temel değerlerine hizmet etmeye devam edeceğiz.”
Yarışmada, Fuat Sevimay ‘Araname’, İbrahim Karaoğlu ‘Gölgeler ve Yelkovan’, Deniz Faruk Seren ‘Yasak Kitap’ isimli eseriyle dereceye girdi. Özendirme ödüllerini ise Yaşar Yıltan ve Zeynep Çağla Şimşek aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.