TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dedektif Başkan

Belediyesindeki usulsüzlüğü tespit eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ince eleyip sık dokuyarak yolsuzluğu ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dedektif Başkan

  Dedektif Başkan

 

 

 

Bayram BULUT

 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Türkiye’ye örnek olacak bir yaklaşımla çalışma yaparak belediyesinde yapılan yolsuzluğu ortaya çıkarttı. Belediyede yapılan asfalt şantiyesindeki yapılan yolsuzlukta 5 belediye personeli olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı.

 

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Belediye Meclis toplantı salonunda basının karşısına geçen Karalar, kendisinin yaptığı araştırmalar sonucu belediyenin asfalt şantiyesinde yolsuzluğun yaşandığını tespit ettiğini aktardı. Bunun üzerine Karalar, Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne resmi yazı yazarak durumu bildirdiğini söyledi. Karalar, çok iyi bir maliyetçi olduğuna dikkat çekerek, "Ben maliyetçiliğimden yola çıkarım. Yolsuzluğu nasıl hissettiğimi uzun uzun anlatmama gerek yok. Biz şantiyemizde asfalt hırsızlığının olduğunu gözlemledik. Bu da hesap yaparak ortaya çıktı. 23 Haziran'da Adana Emniyet Müdürlüğü'ne resmi yazı yazdık. Biz de gittik görüştük. 'Biz bu işi yapanları biliyoruz. Bir kaç kişiyi atarak bu işi kapatmak istemiyoruz. Bu bir çete işi olabilir. Bunu polis takip edecek ve bu yapılanmayı ortaya çıkartacak. Bu bütün belediyeler için örnek olsun. Yaklaşık 7 ay geçti. Adana'ya ve bütün Türkiye'ye örnek oluşturacak bir sonuç.” dedi.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Karalar, asfalt şantiyesindeki yolsuzlukla ilgili 5'i belediye personeli olmak üzere toplam 7 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yolsuzluğun boyutunun soruşturmanın ardından ortaya çıkacağını belirten Karalar, "Bu belediyede rant, rüşvet, haksız kazanç işi bitmiştir. Herkes bunu bilmelidir. 3 sene önce 'efsane bir belediye başkanı' sözü ile yola çıktık. Cesaret edilemeyecek şeyleri yapacağımızı söyledik ve bunun ilk örneğini gerçekleştiriyoruz. Bu rakam artar mı hep birlikte izleyeceğiz. Ama olay sabittir. 10 yıl, 15 yıldır görev yapanlar var. Eski personel yani. Gözaltına alınanlar içerisinde eski Fen İşleri Müdürümüz var, ama soruşturmada ne çıkacak bilmiyorum. Şantiye şefi pozisyonunda ve birkaç sorumlu arkadaşımız var. Oranın sorumlusu da var bu işin içinde. Böyle bir olay vardır ve bu olayın ortaya çıkartılması için önemli işler yaptığımız için de gerçekten mutluyum" şeklinde konuştu.

EFSANE OLACAĞIZ

Asfaltın ham maddesi şantiyeye geldiğini, tartıldığını ve boşaltmadan geri çıkarak kaybolduğunu anlatan Karalar, "Hırsızlığın boyutunu şu anda bilmiyoruz. Ama yaklaşık 10-15 milyon civarında bir bitüm alımı olur. Muhtemelen 2015 yılında 15 milyon bitüm almayı planlıyoruz. Daha önce 10 milyon liralık bitüm alınmış. Yani ne kadar hırsızlık yapıldığı soruşturmadan sonra ortaya çıkacaktır. Benim dönemimde böyle bir şeye cesaret eden insanlar, geçmişte daha çok iş yapmışlardır diye düşünüyorum. Artık bu belediyede rant, rüşvet, haksız kazanç işi bitmiştir. Herkes bunu bilmelidir. Bütün ihaleleri geçmişe göre daha ucuza yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bunu nasıl yapacağız, çok basit. Hesap edersiniz maliyet çıkar. Bu çok zor bir iş değil. Ama hepiniz biliyorsunuz, geçmişte bu işler yüksek karlarla yapılıyor. Yüksek karlarla yapılmasının bir sebebi var, bunu hepimiz biliyoruz. Biz efsane olacağız dedik. Bizim gözümüzde bir şey yok. Bizim gözümüzde milletin parasını en efektif, en uygun şekilde harcamak var, bizim gözümüzde, Seyhan'ı dönüştürmek var" diye konuştu.

İMARA KAPALI ALANA RUHSAT VERİLDİ

Başkan Karalar ayrıca, kendilerinden önceki Belediye Başkanı Başkanlığı döneminde verilen döneminde verilen tüm ruhsatları da incelediklerini, 17 ruhsatın imara kapalı alana verildiğini ve konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Karalar şuana kadar 3 sahte belgeli ruhsatın iptal edildiğini sözlerine ekledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.